Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 12. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Fejérdy Tamás 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál- Református

6:00 – Vedd és olvasd: Aljas John Dirty John amerikai  8 részes sorozat, - egyenként - 50 perc, 2018. A közelmúltban - a Netflix mozi csatornán bemutatott - úgynevezett minisorozat, olyan valóságos történetet mutat be, amelynek szereplői a mai napig élnek és aktívan igyekeznek a velük történt drámát feldolgozni. A történet lényege, hogy egy rendkívül jóképű, lenyűgöző modorú orvos, internetes társkeresés révén megismerkedik az anyagi és egzisztenciális sikerei csúcsán lévő középkorú hölggyel. Egy Szentesi Éva nevezetű filmkritikus a sorozat által ábrázolt emberi drámát találó kérdésekkel foglalja össze: mit hisz el egy nő? Bármit, amit el akar hinni? Mi a taktikája egy pszichopatának? Hogyan képes lépre csalni az áldozatát? Mi az oka annak, hogy a legegyértelműbb, legaljasabb hazugságok után is képesek hinni neki bizonyos emberek? Miért lehet csak alig, vagy éppen végzetes lépések árán szabadulni? És miért haragszunk arra is, aki hitt neki. (https://wmn.hu/kult/52347-mi-hisz-el-egy-no-barmit-amit-el-akar-hinni-) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Apák. Vendégek: Lovasi András - Soltész Rezső - Orosz György. Tartsanak velünk!(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Beszélgetés Czövek Anitával

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Gáspár Hanna, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus-vednéglátás szakos hallgatója mesél nektek élményeiről! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Folyik a próbaüzem a Duna-menti világító bringaúton. Baktériumkoktél szabadítaná meg a világot a műanyagoktól. Hatalmas völgyet találtak a mélyben. Kivételesen jó állapotú ókori gyorsétterem tárult fel Pompejiben. Hatalmas gyűrűt találtak a világűrben. Szökésben lévő csillagokat azonosítottak. Fából épített műholdaké lehet a jövő. Utasokkal tesztelték a futurisztikus közlekedési rendszert. Repülő autó kapott közúti engedélyt Európában. A legszűkebb hajszálerekbe is bejut egy új orvosi eszköz. Speciális fülhallgató véd a zajszennyezéstől. Neumann Jánosra, a XX. század legnagyobb hatású matematikusára emlékezünk.

19:00  - Szép Álmokat: Nagy Bandó András: Nyúlmondóka

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 3. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt