Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 07. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szalóki Ági 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! – Kohi-Pál Eszter - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Egy nép, amit boldoggá tett a munka és az állam...miért, hát lehet boldogító a munka...?! Bizony, lehet. Ahol az állam vastagon támogatja a tanulást, ahol a főnök nem ijesztő felettes, hanem egyenlő munkatárs, ahol erős a szociális háló, ott igazi öröm a munka is. Íme, Dánia receptje a boldog életre! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Újévi fogadalmak, a diéta - Rita asszonnyal beszélgetünk az újévi fogadalmakról, többek között a diétáról is. Könnyű és egészséges recepteket hozott, melyek alapanyagai vitamindúsak és a téli időszakban is könnyen beszerezhetőek. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Zöldséges mártogatósok, a Fondüről, a Raclette és a Csokifondü

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. A mai adásban a kedvenceink helyes etetéséről lesz szó. Mi az barf? Ha nem a nyers etetés mellett döntünk, hogyan válasszunk tápot? Miból ismerhető fel, hogy kutyánk számára megfelelő tápot választottunk? Mi az amit szigorúan tilos kedvencünknek adni? Tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00 - 153-Lélekmód: I. rész - A bélben rejtőző gondolkodás! - beszélgetés Dr Guseo András neurológus és pszichiáterrel. Mára elfogadott tudományos igazság az a nemzetközi  kutatásokon alapuló tény, hogy a bélrendszernek és az idegrendszernek rendkívül szoros kapcsolata van egymással. Ennek legelismertebb hazai kutatója és szakembere Dr. Guseo András neurológus, pszichiáter. Hihetetlen, hogy a szklerózis multiplex, az autizmus, az autoimmun betegségek nagy része és még számos betegség oka a belekben rejtőzik, ezáltal az étkezés változtatásával komoly gyógyulások érhetők el. Szakértőnk több évtizedes orvosi praxis tapasztalataival a háta mögött látja, hogy az elmúlt közel 30 évben hihetetlenül megsokszorozódott ezen idegrendszerhez kapcsolódó betegségek száma a lakosság körében. És ez fokozódik, ha nem vesszük komolyan a kutatások jelenlegi eredményeit! Van egy rendkívül fontos szervünk, amiről ritkán beszélünk, - meséli szakértőnk - a mikrobiom, ami a bélrendszerben velünk együtt élő és bennünket segítő baktériumok közössége. Ezek kerültek veszélybe többek között. Mi az a lyukas bél szindróma? Mik a fő problémaokozók? A glutén, mióta nem kovászolunk, a sajna igen elterjedt folyékony kapa, a glifozát? Szakértőnk, a több nagy sikerű könyv szerzője, nagy alapossággal és érthetően mesél az összefüggésekről, a megoldás módjairól. Együnk magunkat egészségesre? Feltétlen tartsanak velünk interjúnk I. részébe!(Kép forrása: www.integrativ-medicina.hu)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: Zenei menedzser lettem! - beszélgetés Kardos Zsolttal. Zsolt és harmónikája nélkül néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna egy városi rendezvény. Hol szólóban, hol duettben szórakoztatta, kiemelkedő színvonalon Kiskunhalas zeneértő közönségét. Kardos Zsolt néhány esztendeje "eltűnt" számunkra. Most azonban új oldaláról mutatkozik be a nagyon tehetséges és kreatív szakember, aki a vegyészmérnöki, már nagyon messzire jutó karrierjét cserélte fel a zene kedvéért. Egy nagyon érdekes, inspiráló beszélgetés a Halas Rádió Jóllét magazinjában.

19:00 – Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Elfelejtett szavak szökőkútja

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Kohi-Pál Eszter - Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt