Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 06. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szalóki Ági 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Halasi kaleidoszkóp: Véradás szerdán, fenyőfa begyűjtés pénteken, a szelektív hulladékgyűjtés anomáliái, ösztöndíj pályázati lehetőség általános-, és középiskolás diákok részére, rajtol a buszpályaudvar átépítése, indul a közfoglalkoztatási program, várják a jelöléseket a sajtódíjra - beszélgetés Kuris István László alpolgármesterrel a Halas Rádióban. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Az első NBI-es mérkőzésemen gólt rúgtam! - beszélgetés Szűcs Kristóf labdarúgóval az esztendő első Ziccerében. Kristóf karrierje Halasról indult, majd Kiskunmajsa, a Budapesti Honvéd és az Újpest FC következett számára. Élete legelső NBI-es bajnoki mérkőzésén, a Haladás ellen, gólt lőtt a legendás, válogatott kapus, Király Gábor hálójába. Mi van most Kristóffal? Mikor láthatjuk újra NBI-es mérkőzésen? Mik a tervei a 2021-es esztendőre? Többek között ezek a témák is szóba kerültek a Halas Rádió sportmagazinjában. Érdemes meghallgatni!

11:00 – Jóllét: "Boldog újjévet kívánok az újj esztendőbe, fehér kenyér dagaggyon a nyárfa teknőbe! Hús, kenyér és ruha legyen mindig bőven a patikát felejcsük el az újj esztendőbe!" - az Ipoly menti palócok köszöntötték egymást ezzel a rigmussal és ezt idézte fel sok más nagyon érdekes, különleges hagyománnyal együtt Kovács Ibolya etnográfus a 2020-as év utolsó Jóllét magazinjában. Babiloniak, rómaiak és magyar népszokások a Halas Rádióban az új esztendő küszöbén. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Kacatok. A mai adás vendégei: Lovasi András - Soltész Rezső - Orosz György. Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem? – Izgalmas téma a mai.., Őstermelők biztosítási jogviszonyát alátámasztó járulékfizetés  kedvezően alakult a nyár derekától, mert a járulékalapot képező jövedelemnek nem a minimálbér szolgál,  csak  annak 92 százaléka. Igaz, hogy az összetett „társadalombiztosítási járulékot fizetik” amely kicsit magasabb, mint amit eddig fizettek nagy általánosságban, viszont az előnyeit is élvezhetik, hiszen a jogosultság (ellátásokra) széles körűvé válik ezáltal számukra.

18:00- Érdekes emberek: Az ég a bátrakat szereti! Hatalmas robajjal, egymás után, vagy négy vadászrepülő hasított el felettünk, miközben Kecskeméten, az MH 59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis egyik irodájában beszélgettünk Ötvös Lajos őrnagy úrral, és feleségével, Rékával, aki zászlósként szolgál az említett alakulatnál. A mai korban már nem ritka, hogy hölgyek is tereptarka viseletben járnak, és talán már az sem, hogy egy olyan fegyvernem katonájaként, ahol hagyományosan férfiak teljesítettek szolgálatot. Az viszont, hogy ők ketten egy párt is alkotnak; nos, ez már ritkábban fordul elő. A szerelem mindig kaland is, de ahogyan ők ketten megharcoltak egymásért, az egy igazán ritka és szép történet! Ismerjék meg, és fogadják őket szeretettel!

19:00 – Szép Álmokat:Máté Angi: Volt egyszer egy fotel

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – A terápiás csoportok segítő hatásai 1. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben