Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 05. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Péterbencze Anikó

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása és Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel – Kovács Teodóra - Református

6:00 – Vedd és olvasd: Anthony McCarten A két pápa - Agave könyvek kiadó 2019. Anthony McCarten legújabb könyve egy korábban példa nélküli hatalomátvételről, a világ legerősebb vallási intézményéről és két nagyon különböző férfiról szól - akik történetesen mindketten a Vatikánban élnek. Anthony McCarten alapos kutatómunkával vizsgálta az életüket, hogy megírhassa A két pápát, és mesterien fonja a történetüket egyetlen lebilincselő narratívává. Ebben a könyvben megismerhetjük Benedek és Ferenc jellemformáló élményeit a háború dúlta Németországban és Argentínában, és betekintést kapunk a vatikáni intrikák és komédiák egyszerre sötét és izgalmas világába, valamint a szexuális bántalmazási botrányokba, amelyek az alapokig rengették meg a világ egyik legátláthatatlanabb, ugyanakkor legfontosabb intézményét. A könyv alapján film is készült, angol-olasz-argentin-amerikai koprudukcióban, amelynek főszereplői:  Jonathan Pryce és Sir Anthony Hopkins (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Kacatok. A mai adás vendégei: Lovasi András - Soltész Rezső - Orosz György. Tartsanak velünk!(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Nagy Bátorral a Károli Gáspár Református Egyetem jogász hallgatójával beszélgetünk.

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Farkas Barbara, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészeti igazgatási szakos hallgatója mesél nektek élményeiről! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Rádiójel érkezett a szomszédos bolygórendszerből. Ősi árvizek nyomát találták a Marson. Budapesten épül a fúziós reaktor biztonsági rendszerének prototípusa. A lézer tévével új dimenzióba lépett az otthoni mozizás. Először továbbítottak hazánkban egy röntgenképet 5G-vel. Több testmozgást szorgalmaz a világszervezet. Középkori gyűrűre bukkantak Esztergomban. Régészeti szenzáció a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán. Egy ragyogó feltalálóra, Telkes Máriára, az elfeledett „Napkirálynőre” emlékezünk.

19:00  - Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Rezeda a bohócdoktor

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Kovács Teodóra – Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 1. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben