Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 05. 23. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Balogh Kálmán 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - A gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – S’örömkonyha: Pünkösd - Mongyi Mariannával, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével beszélgetünk, aki régi pünkösdi szokásokról, hagyományokról oszt meg velünk néhány gondolatot. A hagyományos ételek mellett megoszt velünk néhány új receptet, melyet akár a szabadban is elkészíthetünk, és természetesen nem hiányozhat néhány sütemény sem. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Újra nyeregben! - beszélgetés Rózsahegyi Róberttel, a Hirling Lovaspark lovardavezetőjével. Május közepén végre elkezdődhettek az edzések a lovasiskolában, így nyeregbe pattanhattak a lovastornászok, a díjugratók, a militarisok, a kezdők, a haladók és a magyar válogatott tagjai is. Elmaradt ugyan a májusi nemzetközi verseny, de a legfrissebb döntések értelmében már pünkösd hétvégéjén benépesül a létesítmény versenyzőkkel. Májust követően is rendkívül szoros a versenyprogram, ugyanis a Grand Prix első fordulója is Halason kerül megrendezésre és azután is, szinte minden héten lesz valamilyen megmérettetés a lovasbázis területén. Újrakezdés vagy újratervezés? A lovaspark készen áll a folytatásra! A Ziccerben Rózsahegyi Róbert számol be minderről és természetesen két, lóra termett kislánya is szóba kerül a sportmagazinban. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Védőnők az élet sűrűjében. Mai adásunkban egy mindenki által ismerni vélt hívatás rejtelmeibe kalauzoljuk el hallgatóinkat; ez pedig a védőnői munka. Két fiatal hölggyel beszélgetünk, Péterné Sztanik Nikolett iskolavédőnővel, és Oláh Zsófiával, aki az SZTE negyed éves hallgatója. Mindketten elkötelezettek választott hívatásuk felé, de még inkább a gyermekek és családok irányába, ahol számos helyen van szükség tanácsaikra. Fogadják adásunkat szeretettel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Nyitottság, bátorság, akarat - Ladóczki István életútriportja. Az országosan elismert LADÓ-REC Hulladék-nagykereskedelmi cég családi vállalkozásként indult közel 30 évvel ezelőtt, és lényegében ma is az. Ladóczki István indította feleségével a rendszerváltáskor, s lépésről-lépésre szerezték a meg a tapasztalatokat, megbízhatóságuknak köszönhetően az egyre szélesebb ügyfélkört. Egy jó vállalkozáshoz mi kell? Akarat és elszántság és bizony szerencse is! - vallja. István kapcsolati hálóját és emberismeretét persze nagyban segítette az a közel 400 lagzi, melynek vőfélye volt. Miért csináltam? - mert szerettem, emlékezik vissza arra 16 év vőfélyi időszakára. A foci? Örök szerelem, bár ma már inkább kajakozik, de igen büszke fiára, ifj. Ladóczki Istvánra, aki magyar bajnokként játszott az MTK csapatában. Ma gyermekei és menye viszik a céget, sikerrel, hisz nemrég jelent meg róluk a cikk, a Forbes magazinban. Mi kell egy kiegyensúlyozott és eredményes, egyszerűen fogalmazva boldog élethez? Tartsanak velünk riportunkba a receptért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Április 24-én az egész világ láthatta a new york-i Metropolitan Opera At-Home gáláját. A mai műsorban is hallhatnak válogatást az otthonról fellépő művészek operarészleteiből, dalaiból. Többek között Sonya Yoncheva, Pjotr Beczala, Anthony Roth Costanzo világhírű kontratenor és a MET kórusa a Nabucco rabszolgakórusával. Jó szórakozást kívánok!

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Farkas Jánosné: Fehérke

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A hiteles kommunikáció főbb ismérvei 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája