Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládys Erasmus diákmobilitás az ausztriai Graz-ban – Nagyné Kis Bernadett, Éderné Berger Terézia tanárnők, Flaisz Edina, Morvai Lujza és Váczi Veronika tanulók beszámolója

Műsorvezető: 2023. május 18. csütörtök, 14:34 Meghallgatva: 606 alkalommal

Az ausztriai Graz egy nagylétszámú katolikus általános és középiskolájában voltak tapasztalatszerzésen, projekten 2023 április 16-22-ig a Szilády hét diákja és két kísérő tanára, Bettina az iskola igazgatóhelyettese, valamint Terike, akik mindketten német szakos pedagógusok az intézményben. Az Európa Parlamenti modell volt a témája januárban az osztrák diákoknak, erről számoltak be, ismertették és avatták be a halasi diákokat. Együttműködve magyar-osztrák diákok tesztet töltöttek ki, interjú készült a témában a projekt eredményeképp. Hogyan is alakult a beilleszkedés a közel 1200 fős osztrák intézménybe, milyen órákon vettek részt a diákok a közös projekt feladaton kívül? Hogyan tudtak az osztrák nyelvjárással boldogulni, és természetesen megtudjuk azt is milyen kompetenciáik fejlődtek és milyen élményeket szereztek az út során. Mindezt tanári és diák szemszögből is hallhatjuk! Tartsanak velünk!

 

Adás hallgatása