Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Játssz velünk #5 - (Hellapagos, Egri csillagok, A Mars terraformálása, Underground Panic (Ürgefrász), Vigyázat, Vadnyugat!, Cryptid) - Péli Csaba rovata

Műsorvezető: 2022. március 29. kedd, 08:58 Meghallgatva: 4820 alkalommal

"A játékok megtanítják a gyermeket arra, amiről soha nem is gondolta, hogy meg kell tanulnia, és soha nem is fog emlékezni rá, hogy valaha tanulta."(Jeremy Cherfas) A tanulás, mint a játék célja, került ma fókuszba. Mit, és talán még fontosabb, hogy mennyire észrevétlenül tanulhatunk meg dolgokat a társasjátékok mellett. A kooperatív játékok világából pedig egy különleges részt mutatott be Csaba, a fél-kooperatív játékokat, melyekben bár együtt dolgozunk, de vagy a céljaink, vagy a titkos szerepünk miatt mégsem mindenki ugyanazért küzd. A mai ajánlóban szó volt a Hellapagosról, melynek különlegessége, hogy addig kooperatív csak, amíg sikeresen tudja a csapat menedzselni az erőforrásokat. Csaba mesélt a klub életének egyik fontos állomásáról, az Egri csillagok című játék teszteléséről, mely várhatóan az idei év őszén fog megjelenni. Ezek mellett négy olyan játék került még asztalra, melyekről a laikusok akár azt is gondolhatnák, hogy félig-meddig kooperatív játékokkal játszanak. Ezek az A Mars terraformálása, az Underground Panic (Ürgefrász), a Vigyázat, Vadnyugat! és a Cryptid voltak.

Adás hallgatása