Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Jánosi Ferenc addiktológiai tanácsadóval beszélgetünk a fiatalok öngyilkossági tetteiről, kísérleteiről, azok okáról és üzenetéről

Műsorvezető: 2021. október 22. péntek, 14:14 Meghallgatva: 632 alkalommal

Szakértőnk a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúság- és Családépítő Szolgálatának vezetője, ahogy ő fogalmazott, idegenvezető tinédzser dzsungelországban. Az elmúlt hetekben több alkalommal is találkoztunk a hírekben ezekkel a fiatal tragédiákkal. Kaposváron egy fiatal lány ugrott ki az ablakon, Budapesten beugrott a metróba iskolatáskástól egy fiú. Minden halál fájdalmas, de az ilyen jellegű talán a leginkább. A környezetre is. Mit tehettünk volna, hogy ez ne történjen meg? Hogyan is dolgozzák ezt fel az osztálytársak? Az öngyilkosságok tekintetében a rendszerváltás után javulás  következett hazánkban, és az addigi negatív statisztika világelső helyéről, örömünkre lejjebb csúsztunk, azaz javultunk. De minden eset fáj. Hogyan lehet a jeleket észrevenni, hogyan lehet segíteni, ha épp a barátomon tapasztalom a fenyegető jeleket? Mit lehet és mit kell tennem, hogy megvédjem akár önmagától azt, aki csúszik egy ilyen rossz és visszafordíthatatlan megoldás felé? Sajnos negatív megoldási minták állnak sok fiatal előtt az ősökre visszatekintve. Pedig a megoldás sokféle más lehet: beszélj az érzéseidről, kérj segítséget, bár úgy tűnhet, de senki nincs egyedül, mondja Jánosi Ferenc a beszélgetésben. Feltétlen tartsanak velünk ebbe a fontos témába, hisz egy életünk van, nincs new game, ahogyan a játékokban megszokhatták a gyerekek!

Adás hallgatása