Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Civil és szakmai egyeztetések, lakossági fórumok lesznek Kiskunhalason a pályázati fejlesztések terén – Székely Tiborral és Bús Józseffel beszélgetünk

Műsorvezető: 2021. április 07. szerda, 08:52 Meghallgatva: 623 alkalommal

Székely Tibor és Bús József a Hazatalálás Baráti Kör nemrégiben közzétett nyílt levelének céljáról, a megszületett változásokról, majd a „Halas a hatalmas” 2021-es túratervekről meséltek mai interjúnkban. A nyílt levelet a Garbai utca gesztenyesorának kivágása indította. Bár az épülő kerékpárút mindannyiunknak fontos, a levél írói szerint szép és értékes fáink védelme ugyanannyira, hisz bennünket éltetnek szépségükkel, oxigénjükkel. A fejlődés és a természet védelme együtt is tudnak működni, keresni kell kompromisszumos megoldásokat. Több pozitív változás is történt a témában azóta. A természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek állandó meghívást kaptak azon bizottsági ülésekre, melyekben természeti környezetet is érintő fejlesztésekről lesz szó. Ezen kívül minden városi fejlesztés tervezési szakaszában lakossági fórumokat tart a vezetés, hogy még tervezési szakaszban ha szükséges, lehessen módosítani. Megvalósul a civil szervezetek együttműködése a hivatalos szervekkel, hisz mindannyiunk célja egy egészségesebb ,élhetőbb és szebb Kiskunhalas, hisz mind itt élünk! Régi bölcsesség több szem többet lát, összefogva jobb megoldások születhetnek. Tartsanak velünk!

Adás hallgatása