Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

5 könyv segítségül az iskolakezdéshez - Tóthné Felföldi Zsuzsannával a Martonosi Pál Városi Könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgettünk

Műsorvezető: 2019. augusztus 29. csütörtök, 15:04 Meghallgatva: 1115 alkalommal

Szegedi Katalin: Lenka című kötete a legkisebbeknek szól, ikerkönyve a Palkó szintén az óvodáskorú gyerekeknek segíti a beilleszkedést a történet cselekményével. Illés Györgyi: Beszéd utca 3 című kötetében a szép beszéd kerül előtérbe. A legnehezebb dolgok egyike az iskolába való beilleszkedés, Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam? című írásában a kapcsolatok alakulásáról ír. A népmesék is segíthetnek a tanévkezdés nehézségeinek a leküzdésében, Bajzáth Mária válogatása az Így megyek az iskolába címet viseli. Sokszor játékos feladatokkal is lehet oldani a gyerekeket, Deákné Bancsó Katalin: Anya taníts engem! című kötetében rengeteg ötletet találhatnak a szülők. Tóthné Felföldi Zsuzsanna a könyvtár igazgatóhelyettese ajánlja a könyveket.

Adás hallgatása