Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A 6. évfolyamos Tanács Nóri nemzetközi asztalitenisz bajnoknőnk karrierje

Műsorvezető: 2018. július 19. csütörtök, 10:22 Meghallgatva: 2890 alkalommal

A Szilády gimnázium 6. évfolyamos nemzetközileg kiemelkedő asztalitenisz bajnoka Tanács Nóra öt éves korában kezdett el pingpongozni édesapja Tanács Imre segítségével. Először heti két edzése volt, majd ez heti hét edzésre emelkedett. Eleinte vagy ő nyerte meg a kiűzött sportszeletet, vagy a papa, ha épp nem nyert! Ám a csoki után hamarosan megindult a magyar és nemzetközi éremeső! Nóri saját korosztályában az országos ranglistán jelenleg az első helyen áll és a soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémia játékosa. 2018-ban Magyarország jó tanulója-jó sportolója miniszteri elismerő oklevélben részesült júniusban. Emellett kitűnő tanuló lett a Sziládyban, hat dicsérettel. Úgy tűnik a mozgás segíti a tanulásban való koncentrálást is. S hogyan is éli ezt meg apa és lánya, tartsanak velünk hihetetlen, de igaz történetünkbe. Az ötéves kori kezdés után Két év múlvk állhatott fel először a dobogóra, ettől kezdve saját korosztályában mindig dobogón végzett. Ez természetesen tovább lelkesítette Nórit! Az első nemzetközi eredményét hét évesen érte el, Szerbiában megnyerte a Temerin Open asztalitenisz versenyt. 2015-ben szintén nemzetközi versenyt nyert Düsseldorfban, amelyen 23 ország versenyzői vettek részt. A következő évben 2016-ban is első lett Düsseldorfban, egy nemzetközi tornán, ugyanebben az évben, 10 évesen bekerült az U11 magyar válogatott keretébe.
2017 áprilisában nemzetközi mezőnyben Ausztriában Linzben duplázott, egyéniben és csapatban is első helyen végzett, majd OB-n U11 magyar bajnok lett! 2018 Április 2. és 9. között Luxemburgban tartották meg az ETTU-reménységek válogatótáborát, amelyen beválasztották a három legtehetségesebb európai lány játékos közé, és ezzel meghívást kapott az ITTF által szervezett tehetséggondozó-táborba, amelyet a spanyolországi Alicantéban tartanak majd augusztusban. 2018 tavaszán Mohácson U13 kategóriában magyar bajnok lett, illetve megnyerte a serdülő európa bajnokságon való részvételt, amelyet júliusban rendeznek meg Romániában. Gratulálunk és büszkék vagyunk rád, csak így tovább Nóri!

Adás hallgatása