Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Vita vagy veszekedés? ( I. rész) –Grandpierre Méda disputa királynővel és Földi Teodor vitaverseny győztes diákokkal beszélgetünk

Műsorvezető: 2018. március 14. szerda, 08:41 Meghallgatva: 1772 alkalommal

Közösségi vita – versenyvita, két típusa a vitának, melyek mindegyikében jeleskednek az Apáczai diákok! Közösségi vitában a megegyezés, míg a versenyvitában a győzelem a cél. Figyelem: vita és veszekedés, merőben más, jó, ha ezt idejekorán már megtanulják a fiatalok. A vita 0 % érzelem és 100 % értelem, szemben a veszekedéssel - vallják és gyakorolják a disputakör tagjai. Az ELTE híres gyakorló gimnáziumának öt éve működő és rendkívül népszerű vitaszakkörét Tóth László magyar tanár indította és vezeti. Az Apáczai Disputások néhány napja nyerték meg sokadszorra az országos vitaversenyt Debrecenben. Alig néhány év alatt rendkívüli népszerűségre tett szert a szakkör és az ott folyó munka eredménye, hogy jelenleg 70 diák tagja valamilyen módon a közösségnek. Méda a kezdetektől gyakorolja a helyes és eredményes vitatkozást, sok versenyt nyert, és nagyon élvezi. Theo 9.-es, alig fél éve gyakorolja a disputát és máris győztese az országos vitaversenynek társaival együtt! Halljuk és tanuljunk, miért és mire jó a helyes vita, no és miért rendkívül élvezetes is egyszerre! Híradás a 2018-as debreceni országos vitaversenyről: itt olvashatnak.

Adás hallgatása