Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A Pásztortűz Egyesület szervezésében a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások tiszteletére emléktáblát avatnak

Műsorvezető: 2016. október 13. csütörtök, 13:20 Meghallgatva: 734 alkalommal

A Pásztortűz Egyesület szervezésében a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások tiszteletére 2016. október 21., 16 órakor a kiskunhalasi vasútállomáson  megrendezésre kerülő  emléktábla avatásáról Végső István történész beszél.
A malenkij robotról, a Szovjetunióba történő magyar lakosság elhurcolásának történetéről és az erre való emlékév programsorozatának eseményeiről mesél nekünk a halasi helytörténész. A II. világháború során 20 milliós szovjet emberveszteség pótlására beinduló deportálások a zsidó munkatáborokhoz hasonló módon zajlottak. A vagonút kínjai, a táborok körülményei igen hasonlóak voltak a német lágerekhez, igaz az orosz lakosság maga is éhezett. Kiskunhalas szerepéről valamint az októberi megemlékezés részleteiről is hallhatnak ha velünk tartanak!

Adás hallgatása