Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Elképesztő összeget fizettünk ki gyorshajtásra 2018-ban (noizz.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Minden korábbinál több gyorshajtót fogtak a rendőrök, de rekordot döntött a kiszabott bírságösszeg is 2018-ban. Ráadásul úgy taroltak a szupertraffipaxok, hogy közben több százszor elromlottak – derült ki a Vezess által kikért rendőrségi adatokból. De az online autós szaklap részletes összeállításából azt is megtudhatjuk, hogy milyen eredményt hozott az ORFK őszi döntése, miszerint ismét traffipaxoznak rejtekhelyről.

Tavaly mintegy 623 ezer gyorshajtásos bírságot küldött szét a rendőrség, ennyi sebességhatár-túllépést nem rögzítettek még a 2016-ban élesített VÉDA-rendszer készülékei. A kiszabott bírságösszeg is rekordot döntött; meghaladta a 21,1 milliárd forintot.

A Vezess által az ORFK-tól kikért legfrissebb adatokból olyan érdekességre is fény derült, hogy miközben az úgynevezett szupertraffipaxok éjjel-nappal üzemben voltak, 411 alkalommal javítani kellett valamelyiket. Ráadásul volt olyan készülék, amelyik a meghibásodás miatt 5 napra kiesett a rendszerből, holott abban az esetben a javítás – egy szimpla kameracsere – mindösszesen 2 órát vett igénybe.

Az online autós szaklap összeállításból továbbá azt is megtudhatjuk, hogy anyagilag mindenképpen jól járt a költségvetés az ORFK szeptemberi bejelentésével, miszerint a rendőrök újra traffipaxoznak lesből is. 2018 második felében 48 százalékkal megugrott a gyorshajtásos bírságok együttes összege, a sérüléses közlekedési balesetek száma viszont ezzel párhuzamosan sajnos nem csökkent. Sőt, az év második felében emelkedett az is.

Forrás: https://noizz.hu/auto/elkepeszto-osszeget-fizettunk-ki-gyorshajtasra-2018-ban/f2xp557



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!