Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tények a férfiakról (hazipatika.com)

Írta: Szabó-Kocsis János

A férfiak rövidebb ideig élnek, mint a nők, de ennek alapvetően nem a genetika, hanem az életmód az oka. Vajon szembenéz az erősebbik nem azzal a ténnyel, hogy hosszútávon miért is gyengébb?

A férfiak egészségtelenül - vagy, ahogy egymás között mondogatják, küzdősen - élnek. Ez az oka, hogy a 35 év felettiek 70 százaléka elhízott. Így sokkal nagyobb valószínűséggel halnak meg cukorbetegségben, mint a nők. Az étkezési, alkoholfogyasztási és dohányzási szokásaik, illetve a stressz is hozzájárul, hogy a 40-59 éves korosztályban a férfiak halandósága több mint két és félszerese a nőkének, s a fő okot a rák és a keringési betegségek szolgáltatják.

Ugyanakkor azoknak a férfiaknak, akik minden nap megisznak 2,5 liter vizet, 54 százalékkal kevesebb esélyük van szívrohamra, mint akik kevésbé hidratáltak. Akik pedig napi legalább 50 lépcsőn felsétálnak, vagy gyalogolnak bő negyedórát, 25 százalékkal csökkentik a szívroham kockázatát az inaktívakhoz képest. Továbbá azok a férfiak, akik éjszakánként 7-8 órát alszanak, mintegy 60 százalékkal kisebb valószínűséggel kapnak infarktust, mint az 5 óránál kevesebbet alvók.

Sőt, a dohányzásról való leszokás egy év után 30 százalékkal csökkenti az erekciós zavar kockázatát. Azok a férfiak pedig, akik soha nem füstöltek, 50 százalékkal kevesebb eséllyel mondanak csődöt az ágyban a dohányszókkal összevetve.

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszsegugy/cikkek/tenyek_a_ferfiakrol_infografika/20190326124109



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!