Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A tűz ereje

Írta: Szabó-Kocsis János

Szétégett fényképezőgép, egy fekete(!) zuhanyfülke, felismerhetetlen, elégett használati tárgyakat tartalmazó szobák.

A többek között ezeket a félelmetes fényképeket is bemutató „kiállítást” – milyen szörnyű ezt a szót használni, láthatunk a Kiskunhalasi Református Egyházközség Imaházában, melyeket három, a tűzesetben érintett kiskunhalasi teológus hallgató: Dobos Ildikó, Szabó Ráchel Éva és Szabó Ábel Barnabás tett közzé.

Diákok második - minden bizonnyal szeretett - otthona volt ez a budapesti kollégium, melyet a több mint 1200 Celsius fokon égő tűz felemésztett, lebontásra ítélt.

Sajnos a tűznek halálos áldozata is lett, egy 46 éves, négy gyermeket nevelő veszprémi férfi személyében, aki a kollégium egyik vendégszobájában lakott, a közel kilencven ott tartózkodó közül egyedül ő nem tudott elmenekülni a pillanatok alatt felcsapó lángok elől.

A Magyarországi Református Egyház minden lelki és anyagi segítséget megad a gyászoló családnak, támogatásukra a következő számlaszámot különítette el: Magyarországi Református Egyház 11100104-19024048-40000004, a közlemény rovatba írják be: „tűz”.

A három, tűzesetben érintett kiskunhalasi teológus hallgató részére a Kiskunhalasi Református Egyházközség Hősök tere 2. szám alatt található lelkészi hivatalában lehet adományokat felajánlani (nyitva tartás: hétfőtől péntekig: 8-12; 13,30-16,30).

Végül, de nem utolsó sorban még két fontos gondolat, cselekedet: egyrészt Dobos Ildikó erre az évre kapott igéjét szeretném idézni: „Az Úr tesz szegénnyé és gazdaggá, megaláz és felmagasztal.” (I. Sámuel 2:7).

Másrészt imádsággal fordult sok keresztény hívő a tüzet okozó, gyújtogató fiatalokért.



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!