Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nagy változás jön a legforgalmasabb vasútállomásokon (infostart.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Kihirdette a jegykiadó automaták beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás győztesét a MÁV-START Zrt.

Az egyre növekvő utasforgalmat kiszolgáló 375 (opcionálisan plusz 110 darab) jegyautomatát a TRACO Zrt. szállíthatja és telepítheti a vasútállomásokra és megállóhelyekre. A 2018 februárjában közzétett közbeszerzési felhívásra három érvényes ajánlat érkezett - írja a cég közleménye.

A győztes a szerződés hatályba lépése után két hónappal 15 automatát szállít, amely két hónapig próbaüzemben fog működni nagy utasforgalmú helyeken, a már meglevő automaták mellett. A sorozatgyártás az ott szerzett tapasztalatok figyelembevételével indulhat meg. Hetente 15 automata telepítésével számol a vasúttársaság, így 11 hónapot vehet igénybe az összes automata telepítése.

A készpénzes és bankkártyás fizetésre alkalmas automatákból 275 készpénzes és bankkártyás és 100 darab bankkártyás fizetési lehetőséget biztosító alapmennyiséget szerez be a MÁV-START. Ezek elsősorban:

- a budapesti elővárosi térség vasútállomásain és megállóhelyein,

- a nagy utasforgalmú vidéki állomásokon,

- a jelentős forgalmú balatoni állomásokon,

- a déli parton a Balatonaliga–Fonyód,

- az északi parton a Csajág–Balatonfüred, Balatonederics–Keszthely szakaszok megállóhelyein, egyéb balatoni állomásokon és megállóhelyeken,

- a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal Tatabánya–Győr szakaszának állomásain szolgálják majd az utasok kényelmét.

További opcionálisan lehívható 80 készpénzes és bankkártyás és 30 bankkártyás fizetésre alkalmas készüléket:

- a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal Győr–Hegyeshalom szakaszának állomásain,

- a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonal Nyíregyháza elővárosi forgalmában érintett állomásain és megállóhelyein helyeznek üzembe, esetenként a már meglévő automaták mellé.

Az opcióval együtt 3,8 milliárd forint a beszerzés értéke.

Forrás: https://infostart.hu/gazdasag/2019/01/22/nagy-valtozas-jon-a-legforgalmasabb-vasutallomasokon



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!