Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Végső hadüzenet a sárga csekknek (infostart.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Fizetési kérelemnek hívják, és lényegében egy egyszerű üzenet a szolgáltatótól a fogyasztó felé, aminek jóváhagyásával azonnal befizethető az adott számla.

Már a tesztelés fázisában jár a bankok azonnali átutalási rendszere, ami az utóbbi évek legjelentősebb, szinte mindenkit érintő pénzforgalmi változása.

Az új, július 1-jén élesedő rendszer lényege, hogy a 10 millió forint alatti lakossági átutalások 5 másodpercen belül, vagyis szinte azonnal célba érnek.

A rendszer megjelenésével - mint a Napi.hu részletes cikke rámutat - a sárga csekknek is hadat üzenő megoldás is érkezik. Az úgynevezett fizetési kérelem lényegében egy, az átutalás címzettje által az átutalónak küldött üzenet, amiben a kért átutalás minden adata megtalálható, ezáltal jelentősen egyszerűsödik az átutalás, az üzenetet pedig csak jóvá kell hagyni.

A fizetési kérelem feladásánál nem muszáj a fogyasztó számlaszámát ismerni, hanem lehetőség lesz arra is, hogy az e-mail cím, adószám vagy mobilszám alapján kapja meg azt az érintett.

Forrás: https://infostart.hu/gazdasag/2019/01/17/vegso-haduzenet-a-sarga-csekknek



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!