Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Karnyújtásnyira a siker: így szedheted össze magad anyagilag 2019-ben (www.penzcentrum.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Újév, új lehetőségek: szilveszterkor sokan tesznek fogadalmakat, ám a kezdeti lelkesedés általában már január végére elkopik, a lendület alábbhagy. Pedig néhány trükkel januárban jelentős változásokat vihetünk véghez az életünkben, ráadásul elég kis lépéseket tenni, hogy aztán elérjük a vágyott célt.

A Business Insider útmutatója alapján (https://www.businessinsider.com/self-help-how-to-change-your-life-2017-12#january-1-ask-yourself-what-do-i-want-that-i-already-have-what-else-if-anything-do-i-truly-want-1) érdemes nekivágni az újévnek: minden napra jut egy apróság, amely viszont jelentősen hozzájárul, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Január első napjaiban érdemes átgondolni, mire is vágyunk, mit szeretnénk elérni, megfogalmazni a céljainkat: több fizetést, más munkakörülményeket, több utazást szeretnénk? Fogalmazzuk meg, mi az, amivel nem vagyunk elégedettek, amin változtatni akarunk.

Az újév első hetében érdemes leülni és átnézni a költségvetést: mennyi kiadásunk és mennyi bevételünk van, mennyi a törlesztőnk. Első körben fontos, hogy lássuk, hogy anyagilag hogy állunk és ennek tükrében hozhatunk megfelelő pénzügyi döntéseket, például szóba jöhet a hitelkiváltás, vagyis a meglévő hitelt egy kedvezőbb konstrukcióra cserélhetjük. A jelenlegi alacsonyabb kamatkörnyezetben nagy valószínűséggel szinte mindenki találhat kedvező kamatozású adósságrendező kölcsönt. Hogy ne kelljen minden bank ajánlatát külön-külön átböngészni a Pénzcentrum Hitelkiváltás kalkulátorában (https://kalkulator.penzcentrum.hu/szemelyi-kolcson/?type=hitelkivaltas) egy helyre összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

Látva a számokat már jobban tudunk gazdálkodni, gondolkodhatunk azon, hogy ha van plusz pénzünk, mibe fektessük azt be. Ebben a cikkben (https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/elarultak-a-tozsdeguruk-igy-fektess-be-2019-ben-ha-nem-akarsz-csunyan-bukni.1073169.html) választ kaphatsz arra, milyen lehetőségeid vannak, ha a bankbetéteknél nagyobb hozamra vágysz.

Érdemes végiggondolni azt is, pontosan mit szeretnél kezdeni a pénzeddel, mire gyűjtesz, mit szeretnél vásárolni, és pontosan mennyi pénzre lenne szükséged, hogy valóra válthasd álmaidat. A befektetésen kívül kezdj el félretenni: havonta pár ezer forint is sokat jelenthet.

Január első vagy második hetében érdemes lehet leülni a főnököddel, átbeszélni, ő mit gondol a munkádról és megbeszélni, milyen lehetőségeid vannak a cégnél, reménykedhetsz-e fizetésemelésben, előléptetésben. Ha már a munkánál tartunk, sokan a mai napig szeretnek noteszbe jegyzetelni, felírni a napi teendőket, lefirkantani egy-egy telefonszámot a legközelebbi jegyzettömbbe. Csakhogy ez a módszer kevésbé hatékony, épp ezért 2019 első napjaiban érdemes digitalizálni a kézzel írt jegyzeteket, átnézni a papírjainkat, elmenteni a felfirkantott telefonszámokat.

Ha esetleg a főnökkel való beszélgetés kimenetele nem túl kedvező, érdemes új lehetőségek után nézni. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ott kell hagyni a biztos, akár általunk szeretett munkahelyet! Kereshetünk másodállást, próbálhatunk pénzt keresni a hobbinkkal: vállalhatunk korrepetálást, kutyasétáltatást, elkezdhetünk blogolni, ha jó amatőr cukrász vagy, készíthetsz egyedi szülinapi, esküvői tortákat.

Az új évben figyelj a kiadásaidra: kezdj el bevásárlólistát használni - már rengeteg applikáció van, ami ingyen letölthető a telefonra is - így rengeteg pénzt spórolhatsz, elejét veheted az impulzusvásárlásnak.

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/karrier/karnyujtasnyira-a-siker-igy-szedheted-ossze-magad-anyagilag-2019-ben.1073471.html



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!