Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nem várt helyről érkezett vészjósló kijelentés: újabb gazdasági válság fenyeget (portfolio.hu)

Írta: Szabó-Kocsis János

Janet Yellen, a Federal Reserve előző elnöke szerint ugyan jobb helyzetben van most az amerikai pénzügyi rendszer, mint a 2008-as válság előtt, azonban így is vannak még „gigantikus lyukak” a rendszerben, emiatt pedig egy újabb gazdasági válság kialakulásától tart - mondta el a City University of New York-on tartott előadásában.

Yellen egy panelbeszélgetésen vett részt a New York-i egyetemen hétfőn késő este, amit a Nobel-díjas közgazdász, Paul Krugman moderált.

Úgy gondolom, javult a helyzet, azonban még így is gigantikus lyukak vannak a pénzügyi rendszerben. Az esetleges problémák kezelésére rendelkezésre álló eszközök pedig nem túl hatékonyak. - fogalmazott a Fed előző elnöke.

Yellen elsődleges kockázatként a rossz helyzetben lévő adósoknak nyújtott további hiteleket említette meg, vagyis, hogy pénzintézetek annak ellenére hiteleznek tovább magánszemélyeket, illetve vállalatokat, hogy azok már így is fizetési nehézségekkel küzdenek. Hozzátette, hogy a pénzügyi rendszert érintő szabályozások elmúlt években történt enyhítése csökkentette a felügyeleti szervek befolyását, még inkább kiszolgáltatottá téve a rendszert a stabilitási kockázatoknak.

Aggódom, hogy újabb pénzügyi válság felé sodródunk. - jelentette ki.

Azért is aggasztóak Yellen szavai, mivel 2017 júniusában még azt állította, hogy [az irányítása, illetve az Obama-kormány alatt hozott reformoknak köszönhetően] az ő életében már nem kell majd újabb válsággal szembenéznünk.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/nem-vart-helyrol-erkezett-veszjoslo-kijelentes-ujabb-gazdasagi-valsag-fenyeget.307487.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!