Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Fordulat a devizahitelek ügyében: nagy bejelentést tett a Kúria

Írta: Szabó-Kocsis János

Átfogó vizsgálatot indít jövőre a Kúria a devizahiteles ügyekben - jelentette be az intézmény tegnapi évértékelőjén Wellmann György, a polgári kollégium vezetője. A terv bejelentése fordulatot jelent, hiszen az eddigiekkel ellentétben a Kúria is terítékre veszi az árfolyamkockázatokról való ügyféltájékoztatás ügyét.

A Magyar Idők számolt be arról, hogy:

- a konzultatív testület 2019 első felében többek között azt tanulmányozza majd, mit tartalmaztak az egykori hitelek kockázatfeltáró nyilatkozatai és az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatók,

- bekérik azoknak a pereknek az aktáit, amelyekben a bíróság kimondta, hogy az árfolyamkockázatról szóló figyelemfelhívás nem volt megfelelő.

A lap szerint idén közel 4000 devizahiteles ügy jut el a Kúriához, ezek között szép számmal akad az árfolyamkockázat megítélését firtató eset. Az Európai Bíróság asztalán is van fél tucat magyar devizahiteles ügy, ezekben hamarosan újabb iránymutatások jöhetnek.

Wellmann György szerint a Kúria megváltoztathatja korábbi jogegységi határozatit is, esetleg újat fogad el.

Forrás: https://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/fordulat-a-devizahitelek-ugyeben-nagy-bejelentest-tett-a-kuria.307081.html



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!