Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Bekuckóznál? Öt szuper film a borongós, őszi napokra!

Írta: Szabó-Kocsis János

Nézzük, milyen filmeket ajánl Berényi Nóri, a bien.hu újságírója! Jó program hosszú, őszi sétára indulni a pároddal vagy a barátaiddal, de azért sem hibáztatunk, ha inkább egy nagy adag popcornt és egy jó filmet választasz estére egy fárasztó nap után. Listánkban olyan alkotásokat találsz, melyek garantáltan megmelengetik a szíved egy komor őszi estén is.

1. Ébredj Velünk

Egy könnyed, laza és egyben nagyon vicces vígjáték Rachel McAdams és Harrison Ford főszereplésével. Becky Fuller TV-s producer, akit éppen kirúgnak a helyi híradóból, így munka és pasi nélkül marad.

Végül állást kap a „Pirkadat”-nál, ami a legutolsó helyen álló reggeli híradó. Becky úgy dönt, hogy Mike Pomeroy tévés legendával hoz népszerűséget a reggeli műsornak, aki persze nem akarja ehhez a nevét adni. Ráadásul nem hajlandó együtt dolgozni társműsorvezetőjével, az egykori szépségkirálynő Colleen Peckkel, akit Diane Keaton alakít.

Végül sikerül meggyőznie Pomeroy-t az erőszakos producernek és úgy tűnik, hogy szépen lassan igazi csapatként működnek együtt. Időközben pedig a szerelem is bekopogtat Becky ajtaján.

2. Mindörökké Rock

Ha eddig Tom Cruise nem tartozott a kedvenc színészeid közé, akkor nézd meg ezt a filmet, és biztos, hogy megváltozik a véleményed. A középpontban egy fiatal lány, Sherrie áll, aki Hollywoodban próbálja megvalósítani álmát, mint énekesnő, azonban rá kell jönnie, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan elképzelte.

A Bourbon-ben kap pincérnői állást, ami a rock fellegvára, és ahol fellép a rock isten, Stacee Jaxx (Tom Cruise) is. Itt találkozik a szintén szárnyait bontogató Drew-val, akivel egyből egymásba is szeretnek.

Egy nagyon jó hangulatú zenés vígjáték tele élettel, jó dalokkal és egy majommal. :) Ne hagyd ki!

3. Eddie, a Sas

Egy film arról, hogy tényleg nincs lehetetlen, ha valamit nagyon akarunk. Ezzel Eddie (Taron Egerton) is tisztában van, aki semmiképp nem mondható ügyesnek a sportok terén, viszont ez nem korlátozza őt abban, hogy induljon a téli olimpián.

Ő lesz az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián, kiválasztva azt a sportágat, amiben tuti befutó lehet. Eddie saját korlátait feszegetve bizonyítja be a világnak, hogy ha valamit nagyon akarsz, azt el is tudod érni. Segítségére van a kiégett síugró edző (Hugh Jackman) is, aki kételkedve vág bele a közös munkába, de a végén ő lesz Eddie legnagyobb drukkere.

Egy igazán aranyos film arról, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha igazán akarjuk.

4. A Híres Ron Burgundy Legendája

Ne ettől a filmtől várd a nagy csattanót és a mély tartalmat, viszont az biztos, hogy órákig fogsz rajta nevetni. A sztori a 70-es években játszódik, akkoriban a bemondók szinte kivétel nélkül férfiak voltak, és szinte sztárnak számítottak.

Ron Burgundy, az egomán riporter szakmája legnépszerűbb dolgozója: a lelkét is kiteszi, hogy tökéletesen nézzen ki. Munkatársaival együtt halvány lila gőze sincs arról, hogy az elé rakott hírek miről szólnak, ő csak felolvassa őket, de úgy, hogy a hölgyek elalélnak tőle, a férfiak pedig elismerően bólogatnak.

Azonban az egyeduralomnak hamarosan vége szakad, ugyanis a feminizmus a tévés társaságokhoz is betör, jelen esetben egy ambiciózus bemondónő személyében (Christina Applegate). Egy szürreális film a szürke estékhez!

5. Ha a férfi igazán szeret…

Na jó, lehet, hogy ezen a filmen nem nevetni fogsz, hanem sírni, de akkor is érdemes megnézned, mert tökéletesen ábrázolja, milyen az, amikor valaki tiszta szívéből szereti a másikat és nem csak a jóban, de a rosszban is mellette áll.

A történet egy szétesőben lévő családról szól, ahol a feleség alkoholista, a férj pedig az életét adná azért, hogy segítsen rajta, pedig gyakran szembesülnie kell szerelme elutasításával.

Egy kötelező film az őszinte, igaz szerelemről, Meg Ryan és Andy Garcia főszereplésével.

Forrás: https://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/konyv-szinhaz-film-koncert-kiallitas/legjobb-filmek-borongos-oszi-napokra/124987?page=3#lapozos_cikk_elott



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!