Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ezt mondják a bankosok az új csokról

Írta: Szabó-Kocsis János

Ígéretéhez híven a kormány a csok bővítésére fordítja a korábban a lakástakarékok támogatására szánt összeget: bővül a csok, a kétgyermekesek is felvehetik a 10 millió forintos támogatott hitelt, a háromgyerekesek esetében pedig 15 millió forintra emelték ezt az összeget. A csok bővülése több százezer családot érint!

Módosul a csok rendszere: ezentúl a kétgyermekes családoknak is jár a 10 millió forintos csok hitel, a háromgyermekes családok pedig 10 millió helyett már 15 millió forintot vehetnek fel állami kamattámogatással – jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az intézkedés, ami jelenleg kidolgozás alatt áll, több százezer családot érint kedvezően. Miután a módosítás érinti a bankokat is, az előkészítés igényel egy kis időt, de várhatóan legkésőbb január 1-jétől életbe lép a módosítás. A kedvezmény növelésére az eddig a lakástakarékokra fordított források nyújtanak fedezetet. A költségvetés idén 230, jövőre pedig 240 milliárd forintnál is többet biztosít különböző konstrukciókban az otthonteremtésre.

Kibővítik a CSOK-ot: a kétgyermekesek is megkaphatják a 10 milliót

„A kormány állja a szavát, bővíti a csok rendszerét. Szeretnénk, hogy a lehető leghamarabb hatályba lépjenek a változtatások” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Több bankot is megkerestünk, mire számítanak, mikorra léphet életbe a csok bővítése, de hivatalos tájékoztatást egyelőre nem tudtak adni, még várják az erre vonatkozó jogszabály megjelenését. Ha ügyfélként érdeklődtünk, érdemes-e most igényelni a kedvezményes hitelt, vagy várjunk vele, azt javasolták: ha még nincs folyamatban a csok igénybevétele, és a kiszemelt ingatlan megvásárlásával várni tudunk, érdemes kihasználni majd a lehetőséget, vagyis kivárni, hogy életbe lépjen a mostaninál is kedvezőbb lehetőségeket kínáló csok-jogszabály.

Forrás: https://ripost.hu/cikk-ezt-mondjak-a-bankosok-az-uj-csokrol/?source=hirkereso



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!