Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Hétezer éve majdnem kihalt az emberiség a férfiak miatt? Ezt mondja egy új elmélet

Írta: Szabó-Kocsis János

Körülbelül hétezer évvel ezelőtt mi, férfiak, alaposan veszélybe sodortuk az emberi fajt. Jókora genetikai probléma bontakozott ki miattunk, noha vétkesnek mégsem nevezhetnénk magunkat, mivel "mindössze ösztöneik szerint cselekedtünk".

Szép lassan fogytak a férfiak, végül 17 nőre jutott egyetlen egy férfi, ami egy idő után súlyos genetikai ütközéseket okozott, így rengeteg életképtelen, illetve nem egészséges gyermek született. Hová lettek a férfiak? Noha volt egy olyan elmélet, mely szerint a férfiak számának csökkenése annak volt betudható, hogy sokan keltek útra új földeket felfedezni, mint újabban rájöttek, másról lehetett szó. A férfiak számának megcsappanása ennél sokkal brutálisabb, egyúttal egyszerűbb okra lehet visszavezethető: eldöntendő a hatalmi kérdéseket, összecsaptunk, tömegesen pusztítva egymást.

Ebben az időben a világ népessége 20 millió lehetett. Szakértők szerint ahhoz, hogy ilyen komoly genetikai probléma kibontakozzon, mint ami hétezer éve történt, mintegy 9,5 millió férfinak kellett meghalnia. Ez azt jelenti, hogy csaknem a Föld akkori lakosságának a fele odaveszett.

Törzsi harcok dúltak

A Stanford Egyetem tudósai azt mondják, ezek az összecsapások aligha lehettek egyén és egyén közöttiek, sokkal inkább kisebb törzsek közötti harcokat jelenthettek. Ezek a törzsek az elképzelések szerint családi kötelékek köré szerveződtek, és mindegyiknek egy, az állatvilág alfahímjeihez hasonlatos státuszú férfi állt az élén. Minden, a törzsben született gyermeknek ő volt az apja. Amikor két törzs férfitagjai egymásnak mentek, és az erősebb győzött, a legyőzött törzs nőtagjai a győzedelmeskedő törzset gyarapították attól fogva. Genetikailag, mivel minden, a törzsben élő fiúgyermek ugyanattól az apától született, amikor egy törzset legyőztek, gyakorlatilag az apa örökítette Y kromoszóma minden egyedi markere megszűnt létezni, mintha kiradírozták volna, és csak a győzedelmeskedő törzs vitte tovább genetikai örökségét. Egy következő összecsapás alkalmával ismét kiirthattak egy újabbat, majd akár még többet is. A férfiak száma csökkent a genetikai változatossággal egyetemben.

Nulladik világháború

Ezt az időszakot az archeológusok nulladik világháborúként is emlegetik, hiszen olyan komoly harcok dúltak törzsek és törzsek között, melyek eredményeként a férfi populációnak mindössze nagyon kis része maradt meg. Arra, hogy a fenti, törzsek és törzsek közötti harcok valóban lezajlottak, nincs bizonyíték, mindössze a Stanford Egyetem kutatóinak egy abszolút elképzelhető megoldásáról van szó arra nézve, mi történt az emberiség felével, és mi okozhatta hétezer évvel ezelőtt a nemek arányának genetikai veszélyekkel járó mértékű felborulását.

Forrás: https://femina.hu/ezo/kihalas-ferfiak-miatt/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!