Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Már a Titanic előtt tornyosuló jéghegyről beszélnek

Írta: Szabó-Kocsis János

Scott Minerd, a Guggenheim Partners befektetési vezetője már többször nyilatkozott pesszimistán az amerikai gazdaság előtt álló akadályokról, valamint az amerikai tőzsdék várható eséséről. Természetesen a tegnapi esés után is megszólalt, Twitter üzenetben írta le véleményét a piaci eseményekről.

Minerd szerint úgy tornyosul a teljes gőzzel előre haladó amerikai gazdaság előtt az amerikai vállalati adócsökkentések által ütött, 2020-ra várható költségvetési lyuk, valamint az emelkedő infláció és a túlhevülő munkaerőpiac megfékezésére megemelt amerikai kamatok által kiváltott problémák, mint az a bizonyos jéghegy a Titanic előtt.

Minerd már hónapok óta figyelmezteti a befektetőket, hogy az utóbbi idő részvénypiaci ralija csak rövid életű lesz, az emelkedő kamatok ugyanis emelkedő finanszírozási költségeket jelentenek a vállalatoknak, ami még visszaüthet a tőzsdéken. Minerd többször figyelmeztetett arra is, hogy a vállalati adók csökkentése rövid távon kedvezően hat a vállalatok profitabilitására, de komoly költségvetési hiányt is okozhat a következő években.

A Guggenheim befektetési vezetője szerint egyébként még túl korai kijelenteni, hogy a felfelé ívelő piacnak vége lenne, szerinte a tegnapi esés inkább csak annak köszönhető, hogy az október jellemzően igencsak volatilis hónap.

(MarketWatch)

Forrás: https://www.portfolio.hu/vallalatok/mar-a-titanic-elott-tornyosulo-jeghegyrol-beszelnek.300886.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!