Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nem csak a Corvinust alakíthatják át? Más egyetemek is tárgyalnának a működés átszabásáról

Írta: Szabó-Kocsis János

A Budapesti Corvinus Egyetem is téma volt hétfőn az Országgyűlésben, többek között az intézmény jövőjéről is kérdezte az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerint más egyetemek is szeretnének tárgyalni a működés átalakításáról.

Kunhalmi Ágnes (MSZP) azt mondta, hogy a kormány magánosítani akarja a Budapesti Corvinus Egyetemet, és az a hír járja, hogy egy magán- és állami tőkével működő közalapítványhoz kerül az egyetem. Azt kérdezte a miniszterelnöktől, mi a valódi cél a Corvinus magánosításával, miért pont ezt az intézményt magánosítják, maradnak-e ott államilag finanszírozott helyek, és lesz-e komoly elméleti közgazdászképzés az egyetemen ezután is.

Orbán Viktor azt felelte: azért éppen a Közgáz működési formáját változtatják meg, mert ebből az egyetemből lehet a méreteinél fogva leginkább gyorsan nemzetközileg is elismert, magas színvonalú egyetemet kialakítani. Egyébként más egyetemek is szeretnének tárgyalni a működés átalakításáról, „de egyelőre csak eggyel próbálkozzunk” - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy megmaradnak-e a korábbi oktatási formák a Corvinuson, azt mondta, „a szándékunk szerint igen”.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/10/2/Corvinus_atalakitas_mas_egyetemek_DE7N18



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!