Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A mesterszakok egy részének vége, ha komolyan vesszük a miniszter szavait

Írta: Szabó-Kocsis János

A mesterképzéses szakok kétötödének annyi, ha komolyan vesszük a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavait, és a jövőben attól teszik függővé a szakok indulását, hogy mennyien jelentkeztek oda - erről ír a legfrissebb HVG hetilap.

 „Ha megnézik, hogy az érintett szakra mennyien jelentkeztek, az bármely szak esetében már önmagában érv a megszüntetés mellett” – mondta a gender-vita kirobbanása után egy Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

Az idei évben a tanári szakokat kivéve 232 mesterszakot hirdettek meg az intézmények, a társadalmi nemek tanulmánya szakra 36-an jelentkeztek.

A 36 jelentkező nem számít kevésnek, hiszen 96 olyan mesterszak van, amelyikre ennél kevesebben pályáztak. Mongolisztika, altajisztika, szemiotika, turkológia – olyan szakok ezek, ahol soha nem tolongtak a jelentkezők, holott a magyar altajisztikát világszinten is jegyzik.

További részletek a friss HVG hetilapban.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/8/23/szakok_jelentkezok_018C8R



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!