Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Már a környéken is riogat Momo, a rém

Írta: Szabó-Kocsis János

Már a környéken is ijesztgeti a gyerekeket az internetes rém. A legalább már egy öngyilkosságért felelős Momo nevű jelenség nemrég megjelent a népszerű, főleg fiatal gyerekek által játszott internetes játékban, a Minecraftban is.

„Szia, Momo vagyok, három éve meghaltam, elütött egy autó. Ha nem akarod, hogy ma éjfélkor ott álljak a szobádban, az ágyad mellett, és nézzem, ahogy alszol, akkor küldd tovább ezt a levelet 15 ismerősödnek. Nem hiszel nekem?” – ezt az üzenetet juttatta el Momo, a horrorisztikus profilkép mögött rejtőző hekker több tizenévesnek Tázláron, számolt be róla a helyi iskola honlapja, de hasonló üzeneteket kaptak kiskunhalasi gyerekek is a Facebookon és WhatsAppon. A közösségi oldalakon Momo néven üzengető beteges hekker arra próbálja rávenni a gyerekeket, hogy hajtsanak végre különféle feladatokat. Az utasítások között vannak veszélytelenek is, de egyre durvább utasításokat is ad a címzettnek: csonkítsa meg a testét vagy legyen öngyilkos. A hírek szerint egy 12 éves argentin kislány fel is akasztotta magát, vélhetően egy ilyen utasításra.

Sok felelőtlen szülő megengedi, hogy gyermeke regisztráljon a közösségi oldalakra, pedig a Facebook szabályzata szerint 13 éves kor alatt a gyerekek nem is használhatnák a felületet. Sajtóhírek szerint a hekker legtöbb virtuális áldozata 12 év alatti gyerekekből áll. Azt nem tudni, hogy a közösségi oldalak miért nem szabnak gátat az ilyen, nyilvánvalóan zaklatásra létrehozott profiloknak.

Már ott van a Minecraftban is

A legalább már egy öngyilkosságért felelős Momo nevű WhatsApp-jelenség megjelent a népszerű, főleg fiatal gyerekek által játszott internetes játékban, a Minecraftban is - írja a Blikk.

A Minecraftot gyerekek és tinédzserek is használják egyaránt, hatalmas népszerűségnek örvend a stratégiai játék. Momo jelenlétéért valószínűleg egy olyan valaki felelős, akinek megvan a kellő programozói tudása, és személyes tartalmakat tud gyártani.

Először szülők lettek figyelmesek arra, hogy a veszélyes játékot hirdető videók felkerültek már a Youtube-ra is. Attól tartanak, Momo lehet az utódja a Kék Bálna nevű, hasonló elveken alapuló jelenségnek, amely csak Oroszországban 130 ember halálát okozhatta.

Egy ohioi rendőr is beszámolt arról, hogy gyermeke szembetalálkozott az ijesztő figurával egy reklám formájában, miközben a videómegosztón egy Minecraft-felvételt nézett.

„Elkezdett Momoról beszélni, és arról, milyen furán néz ki. Akkor láttam, hogy ez egy öngyilkossági-kihívás.”

Ezzel párhuzamosan Argentínában nyomoznak a hatóságok, hogy egy nemrégiben történt, 12 éves kislány öngyilkosságának köze van-e a hírhedt lényhez, Európában pedig információs kampányt indítottak, így kívánják tájékoztatni a szülőket a fenyegető veszélyről.

Forrás: http://halasinfo.hu/mar-a-kornyeken-is-riogat-momo-a-rem/

Fotó: Vanilla Gallery Japan

 



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!