Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nyugdíjprémium: megszólalt a szaktárca, erre számíthatnak a nyugdíjasok

Írta: Szabó-Kocsis János

Amennyiben a gazdasági növekedés lehetővé teszi, a nyugdíjasok az idei évben is számíthatnak nyugdíjprémiumra – közölte augusztus 16-án a Pénzügyminisztérium, amely szerint ennek összegéről és kifizetésének idejéről ősszel születhet döntés.

A nyugdíjprémiumra akkor nyílik lehetőség, ha a GDP-bővülése meghaladja a 3,5 százalékot, miközben a költségvetési hiány mértéke is a tervek szerint alakul.

A szaktárca számításai szerint az idei év egészében 4,3 százalékkal nőhet a gazdaság, aminek elérését a legfrissebb 4,5 százalékos féléves adat is alátámasztja.

Ebben az évben 32 milliárd forintot különített el a kormány ennek kifizetésére. Magyarország történetében először tavaly kaphatott minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő egyszeri, átlagosan 12 ezer forintot.

Forrás: napi.hu; http://halasinfo.hu/nyugdijpremium-megszolalt-a-szaktarca-erre-szamithatnak-a-nyugdijasok/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!