Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Lesz pénz útfelújításokra

Írta: Szabó-Kocsis János

Több tízmillió forintot nyert Kiskunhalas Önkormányzata utak javítására. A helyi önkormányzatokért felelős miniszter döntése értelmében Jánoshalma és Soltvadkert is nyert.

A Magyarország idei költségvetéséről szóló törvény szerint Kiskunhalas Önkormányzatának május elejéig kellett beadnia pályázatát/forrásigényét a helyi út – illetve járdahálózat felújítása érdekében. A támogatásról a helyi önkormányzatokért felelős miniszter augusztus 3-án döntött. Kiskunhalas  a kormány.hu tájékoztatása szerint az igényelt összeg 100%-át megkapta, vagyis 30 millió forint áll rendelkezésre a helyi úthálózat járhatóbbá tételére, amelyből többek között a Tinódi utca rekonstrukciója fog megvalósulni.

Kuris István László, a körzet önkormányzati képviselője a Halasinfónak úgy nyilatkozott, hogy a ciklus elején vállalt gyűjtőút felújítási program a tervek szerint, folyamatosan tud haladni. A körzetet érintően kiemelkedő, hogy a városvezetés is nyitott volt arra, hogy az előzetesen felállított gyűjtőutak besorolása módosuljon, mégpedig úgy, hogy a Tinódi út felújítására több másik gyűjtőút előtt kerüljön sor. Meg kell említeni emellett azt is, hogy a Petőfi utcával együtt ez már a második olyan útfelújítás a képviselői körzetben, melyhez kormányzati támogatás érkezik.

A Tinódi utca felújításához érkező 30 millió forintos kormányzati támogatás lehívása folyamatban van, a tervezést megkezdték a szakemberek. Bízom abban, hogy ez jó ütemben fog haladni és akár már szeptemberben tárgyalhat a képviselő-testület e témában arról, hogy milyen önerőt szükséges vállalni majd – tudatta a képviselő.

Hozzátette: a konkrét kivitelezési idővel kapcsolatban ígérgetni nem szeretne, de bízik abban, hogy legkésőbb 2019 nyarának elejére már elkészül a szükséges útalap megerősítés, a jelenlegi aszfaltréteg felmarása, majd az új kopóréteg terítése után a padka szükségszerű gyalulása és zúzottköves fedése, amely segíti majd a szikkasztóárokba a csapadékvíz elfolyását.

Az úttársulás a kiskunhalasi útfelújítások egyik pillére

2014 őszén a Csendes köz lakói azzal keresték meg Kuris István László képviselőt, hogy lakossági önerőt ajánlanak fel, ha az önkormányzat segítene számukra az útfelújításban. Ez a lakossági kezdeményezés volt az egyik pillére az úttársulással kapcsolatos rendeletnek. Ennek köszönhetően a Csendes köz mellett a Hunyadi utca egy szakaszán is megvalósult az útfelület rendbetétele, megalakult az úttársulás a Honvéd utcán és szintén lakossági összefogásnak köszönhetően a Vass Lajos utcában is szerveződik az útfelújítás, valamint a Róna utcában élők is ezzel a lehetőséggel élve kérik az önkormányzat támogatását. A képviselő elmondta, bízik abban, hogy a Tinódi útról nyíló kisebb útszakaszokban élők is tudnak majd úttársulási közösséget alkotni és akár a Tinódi út felújításával párhuzamosan, de másik, önálló projektként lehetőség lenne további útfelújításokra.

A nyertesek között van még Jánoshalma Önkormányzata is, amely intézményi fejlesztésre kapott 29.9 millió forintot, valamint Soltvadkert, amely szintén ilyen célra nyert el 8.8 milliós forrást.

Forrás: http://halasinfo.hu/lesz-penzt-utfelujitasokra/

Kép: http://alfoldhir.hu/

 



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!