Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Így találhattok biztos lakhelyet szeptembertől, ha a koli és az albérlet nem jöhet szóba

Írta: Szabó-Kocsis János

Budapesten és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek az albérleti díjak idén. Az egyetlen kiút a kollégiumi férőhely lehet, azonban aki nem kap férőhelyet az egyetemi kollégiumban, annak még szóba jöhetnek a magánkollégiumok is. Mutatjuk, mennyibe kerülnek, és hol vannak a budapesti magánkollégiumok.

Aki nem kerül be koliba, és albérletre sincs pénze, körbenézhet az intézményfüggetlen magánkollégiumok között, ám árban ezek legfeljebb akkor kedvezőbbek, ha valaki mindenképp egyedül szeretne lakni.

Budai Diákhotel

Ebben a diákhotelben bármely felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló magyar vagy külföldi hallgatók kaphatnak elhelyezést. A hotel elnevezés lényege - írják –, hogy a hallgatók minden igényt kielégítő, 4 illetve 2 fős lakóegységekben élhetnek, ahol van felszerelt konyha, fürdőszoba és két lakószoba.

Ebben a diákhotelben, négy fős apartmanokban, 53 ezer forint egy hónap egy fő részére, kétszer egy ágyas apartmanban pedig 85 ezer forint havonta. Bővebb információk: http://www.bdhotel.hu/index.php?menu=bemutato

Grassalkovich magánkollégium

A kollégium Budapesten, a XXIII. kerület Grassalkovich úton, főútvonalon található. Egy és kétágyas fürdőszobás szobák, apartmanok (saját konyha és fürdővel), két konyha, étkező, társalgó, mosókonyha, kerthelyiség, parkoló várja leendő lakóit.

Ebben a magánkollégiumban kérnek kauciót is, ami 80 ezer forint, azonban a meghatározott idő lejártával visszajár.

Kétágyas fürdőszobás szobában a férőhely díja 45 ezer, az egyágyas szoba díja 60 ezer (kizárólag egy személy használhatja), az apartman (saját konyhával és fürdővel) díja pedig 120 ezer forint egy hónapra, egy fő részére. Az árak a rezsi költségét már tartalmazzák, és fixen minden hónapban azonosak, függetlenül a téli, nyári időszaktól.

Garay utcai magánkollégium

A VII. kerületében a Garay utca Rottenbiller felőli részén a Keleti pályaudvartól pár perc sétára található a Garay utcai magánkollégium.

Ebben a magánkollégiumban is kérnek kauciót, ami szintén 80 ezer forint, azonban a határozott idő lejártával itt is visszajár.

Kétágyas szoba közös fürdővel (külön fiú és lány fürdőszoba) férőhely díja 50 ezer, az egyágyas szoba díja pedig 60-65 ezer forint egy hónapra egy főnek, azonban ezeket a szobákat kizárólag egy személy használhatja. Az árak a rezsi költségét már tartalmazzák, és fixen minden hónapban azonosak függetlenül a téli, nyári időszaktól.

Szív utcai magánkollégium

A belváros szívében, a VI. kerületben, a Szív utca Podmaniczky felöli részén, a Nyugatitól pár perc sétára található a Szív utcai magánkollégium.

Ebben a magánkollégiumban is kérnek kauciót, ami szintén 80 ezer forint, azonban a határozott idő lejártával visszajár.

Kétágyas szoba közös fürdővel (külön fiú és lány fürdőszoba) férőhely díja 50 ezer, az egyágyas szoba díja pedig 60-65 ezer forint egy hónapra egy főnek, azonban ezeket a szobákat kizárólag egy személy használhatja. Az árak a rezsi költségét már tartalmazzák, és fixen minden hónapban azonosak függetlenül a téli nyári időszaktól.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/8/1/magankollegiumok_IJ9795



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!