Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Végleges: betiltották az iskolai mobilozást a francia iskolákban

Írta: Szabó-Kocsis János

A francia parlament alsóháza, a nemzetgyűlés hétfőn megszavazta a törvényjavaslatot, amely megtiltja a mobiltelefonok használatát a közoktatási intézményekben szeptembertől.

A javaslatot végső olvasatban 62 képviselő támogatta, egy szavazott ellene. A jobbközép és baloldali ellenzéki képviselők tartózkodtak, mivel állításuk szerint az érintett jogszabály semmin sem változtat. A parlament július 7-én fogadta el első olvasatban a tervezetet, amelyet a felsőház a múlt csütörtökön hagyott jóvá.

A tiltás a tabletekre és az úgynevezett okosórákra is vonatkozik, viszont az oktatási intézményekre bízza, hogy milyen esetekben tesz kivételt eljárási szabályzatában a törvényt illetően. Ennek értelmében a törvény nem rendelkezik a kiszabandó büntetésekről és nem tér ki a tiltás alkalmazásának részleteire.

A mobiltelefonra és elektromos eszközökre vonatkozó tiltás hatálya alól kivételt képeznek a fogyatékossággal élők. A tervezet szövege szerint a mobiltelefon használata "számos olyan zavart okoz, amely nem egyeztethető össze az iskolai környezet javításával", korlátozása pedig lehetővé teszi a koncentrációnak és a társas érintkezéseknek kedvező környezet biztosítását.

Az elektronikus kommunikációt és postát szabályozó francia hatóság egyik felmérése szerint a 12 és 17 év közötti gyerekek 93 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal 2016-ban. Ez az arány 2005-ben 72 százalék volt.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/7/31/betiltottak_a_mobilozast_LNDZE2



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!