Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Öngyilkossághoz is vezethet az internetes zaklatás

Írta: Szabó-Kocsis János

Az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF kisfilmmel hívta fel a figyelmet az internetes zaklatás veszélyeire. Virtuális térben a gyermekek nem látják, ha fájdalmat okoznak a másiknak, ezért nehezebben alakul ki bennük az együttérzés – hangsúlyozta a szakpszichiáter.

„Sokszor annyira durvává tud válni, és az áldozat számára annyira megsemmisítővé, hogy akár öngyilkossági kísérletet követhet el. Ennek egyértelműen a virtuális tér az egyik oka - tehát az, hogy én nem vagyok szemtől szembe az áldozattal. Mert ha szemtől szembe vagyok vele és nem egy szociopátiens személyiség vagyok, akkor látni fogom, hogy azért ez rossz” – magyarázta Mészáros Gergely.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/29/szorongas_kozepiskolai_felveteli_NLOT3P



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!