Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Különleges magániskola: nincsenek vizsgák, dolgozatok és kötelező tananyag

Írta: Szabó-Kocsis János

Nincsenek vizsgák, nincsenek dolgozatok, nincs kőbe vésve a kötelező tananyag és a tanárokat inkább közreműködőknek nevezik, akik segítik a gyerekek fejlődését - ilyen és ehhez hasonló innovatív módszerekkel képzik a diákokat San Francisco egyik magániskolájában.

Az amerikai technológiai elit családjai évi 30 ezer dollárt fizetnek azért, hogy a gyerekeik ne digitális tananyagból, és ne interakítv képernyőkkel tanuljanak - írja a 24.hu. A már hét éve működő San Franciscó-i Brightworks nevű magánintézményben nincsenek vizsgák, nincsenek dolgozatok, nincs kőbe vésve a kötelező tananyag és a tanárokat inkább közreműködőknek nevezik, akik segítik a gyerekek fejlődését.

A diákok rengeteget játszanak, és a falakon belül és kívül egyaránt olyan kreatív „technikaórákon” vesznek részt, ahol egy projekt keretében fúrnak-faragnak, építenek valamit, gyakran a szabadban - számolt be a 24.hu.

Az iskolát Gever Tulley alapította, aki arról híres, hogy formális iskolai képzés nélkül, vagyis autodidakta módon lett programozó, és onnan váltott át oktatási vállalkozóvá. Ennek ellenére az iskolájában nincsenek digitális képernyők és kütyük. A Brightworks a világ legfejlettebb technológiai régiójában, a Szilícium-völgy bejáratánál, a San Francisco Bay Area városi övezetben van, a környéken dolgozók mégis ide járatják a gyerekeiket a legszívesebben.

Kiderült egy nyolc éves fiúról, aki miután beíratták ebbe az iskolába, hiába oldott meg minden feladatot hibátlanul, nem tudja megindokolni a döntéseit, és csak azért vágja rá mindenre a jó megoldást, mert azt mondták neki, hogy az a jó.

A szülők úgy gondolják, hogy olyan sok lett a könnyen hozzáférhető információ a világban, hogy a gyerekükkel nem azt szeretnék megtaníttatni, hogy mi az információ, hanem azt, hogy mit lehet azzal kezdeni - részletezte a 24.hu, hozzátéve: a friss tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy a jövőben egyre kevésbé lesz szükség azokra az ismeretekre, amelyeket a hagyományos iskola oktat. Ezek helyett olyan új elvárások jelennek meg, mint a kreativitás, az érzelmi intelligencia, az innovációra való nyitottság és a határozottság.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/25/iskolai_kepzes_nelkuli_oktatas_1QED8J



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!