Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Itt vannak a 2018-as árak: ennyibe kerülnek a vidéki kollégiumok idén

Írta: Szabó-Kocsis János

Debrecenben 88 ezer, Szegeden 85 ezer, Pécsen 95 ezer, Miskolcon pedig 70 ezer forint körül mozog az albérletek átlagára. Az egyetlen kiút a kollégiumi férőhely lehet, mutatjuk, mennyibe kerülnek a vidéki egyetemek kollégiumai az idén.

Budapesten 10 százalékkal drágultak az albérletek egy év alatt, és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek a bérleti díjak. Debrecenben 88 ezer forintos, Szegeden 85 ezres, Pécsen 95 ezres, Miskolcon pedig 70 ezer forintos szintnél jár az albérletek átlagára. Budapesten nincs olyan kerület, ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forintnál olcsóbb lenne, a fővárosi bérleti díjak átlaga 149 ezer forint. Tehát komoly anyagi teher lesz, ha valaki nem kerül be kollégiumba.

Nézzük hát mibe kerülnek idén a vidéki kollégiumok

Szeged

Szegeden a kollégiumi térítési díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban az államilag támogatott hallgatók esetében 10 ezer forint körüli, a költségtérítéses diákok esetében 10-16 ezer forint között van. Ez igen kedvező a fővárosi kollégiumokhoz képest, ahol akár 35 ezer forintot is fizethet egy költségtérítéses egyetemista.

Debrecen

A Debreceni Egyetem kollégiumai között a legolcsóbb 12 ezer forint, míg a legdrágább 36 ezer forintba kerül, ez utóbbi azonban egyágyas férőhelyeket jelent. Az átlagos díj 13 ezer és 14 ezer között mozog a városban.

Győr

A Széchenyi István Egyetem kollégiumai között a legolcsóbb 13 ezer forintba kerül, ez azonban nem Győrben, hanem Mosonmagyaróváron található. A győri kollégiumok átlagosan 16-20 ezer forintba kerülnek egy hónapra.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/6/25/videki_kollegiumok_ara_FKQCMY



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!