Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Kásler Miklós: „az ismeretanyag átadásának tempója gyorsabb kellene, hogy legyen”

Írta: Szabó-Kocsis János

A nemzeti alaptanterv kiváló, de a kivitelezéssel vannak gondok, például az ismeretanyag átadásának tempója gyorsabb kellene, hogy legyen - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Az egészségügyben úgy érdemes gondolkodni, hogy miként lehet biztosítani adott intézményben a megfelelő létszámot, infrastruktúrát és a szükséges pénzügyi forrást; ugyanez vonatkozik az iskolákra is - jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere abban az interjúban, amelyet a Magyar Hírlapnak adott.

Hozzátette: magyar hagyományokra épülő, korszerű oktatás a cél, amely „felkészíti a fiatalokat a munkaerőpiaci kihívásokra, és életre szóló értéket ad számukra”.

A nemzeti alaptantervet kiválónak minősítette, de hozzátette, hogy a kivitelezéssel vannak gondok, például az ismeretanyag átadásának tempója gyorsabb kellene, hogy legyen. Továbbá „hangsúlyozni kell, hogy az alapvető értékek minden esetben meghatározzák a tartalmat” - mutatott rá.

Kijelentette azt is, hogy a pedagógusok véleményét, javaslatait eddig is meghallgatták, és ezután is számítanak rájuk.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2018/6/1/Kasler_Miklos_oktatas_UOFZ97



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!