Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Akár 230 ezer forintot is lehet keresni diákmunkásként: itt vannak a 2018-as fizetési adatok

Írta: Szabó-Kocsis János

A Pénzcentrum utánajárt, hogy egyes cégeknél melyek a legnépszerűbb munkakörök, hány diákot fogadnak, és hogy mennyit lehet keresni.

Különböző nagy cégeket, hipermarketeket kérdezett a Pénzcentrum arról, hogy mekkora számban fogadnak diákmunkásokat a nyári szezonban. Kiderült, hogy melyek a legnépszerűbb munkakörök, a fizetésnek is utánajártak.

A Tescónál munkakörtől függően 600-1400 Ft közötti órabérekre lehet számítani, a legnépszerűbb munkakör az árufeltöltő, a 18. életévet betöltöttek esetében a pénztáros pozíció. A nem áruházi részlegeken adminisztratív feladatok ellátásában számítanak a diákokra, a személyügyi adminisztrációs központban, valamint a két logisztikai központban is.

Az Auchan közölte: a nyári diákmunkán résztvevők a vállalatnál érvényben lévő bértábla szerinti bért kapnak, nincs hátrányos megkülönböztetés a diákok esetében sem. Az óbudai áruházba például árufeltöltőt keresnek, és az induló bruttó bért 234 000 forintban határozzák meg a próbaidőt követően. Azt írják, ez az összeg a teljesítmény arányában továbbfejlődik. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy a havi bruttó jövedelem magában foglalja az alapbért, különböző pótlékokat, túlórát, prémiumot és egyéb béren kívüli juttatásokat.

A Sparnál munkakörtől függően bruttó 900 és 1050 között mozog az órabér. Másody Szabolcs, a MŰISZ Iskolaszövetkezet marketingvezetője szerint a könnyű fizikai munkák esetében az órabérek általában bruttó 1000 forintról indulnak, vagyis ezzel érdemes számolnia a diákoknak.

Forrás: http://eduline.hu/felnottkepzes/2018/5/28/nyari_diakmunka_BXN5CE



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!