Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Itt a legfrissebb rangsor: hat magyar egyetem került a legjobb ezer intézmény közé

Írta: Szabó-Kocsis János

Hat magyar egyetem került fel a Center of World University Rankings (CWUR), a világ ezer legjobb felsőoktatási intézményét felsorakoztató 2018/19-es rangsorára.

A magyar intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (413.) az első, a Semmelweis Egyetem (658.) a második, a Debreceni Egyetem (696.) pedig a harmadik. A listán szerepel még a Szegedi Tudományegyetem (758.), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (823.) és a Pécsi Tudományegyetem (948.). A lista élén három egyesült államokbeli intézmény áll: a Harvard University, a Stanford University és a Massachusetts Institute of Technology - írja közleményében a Semmelweis Egyetem.

A CWUR 18 ezer felsőoktatási intézmény közül, hét szempont alapján választotta ki a világ ezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát, az idézési arányt és a szabadalmak számát.

Forrás: http://eduline.hu/felsooktatas/2018/5/28/CWUR_egyetemi_rangsor_hat_magyar_egyetem_EFE4TA



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!