Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

„Jó dolog, hogy voltak benne aktuális témák” - ilyen volt a középszintű bioszérettségi

Írta: Szabó-Kocsis János

Szerencsések azok, akik idén érettségiztek középszinten biológiából, ugyanis az előző évhez képest például jóval kevesebb volt a biokémia, de a többi feladat között sem volt nagyon nehéz vagy éppen becsapós. Egy biológiaszakos hallgatót kérdeztünk az érettségi feladatsoráról.

Győrössy Dorottya, az egri Eszterházy Károly Egyetem harmadéves hallgatója úgy gondolja, hogy becsapós feladat nem volt az idei középszintű biológiaérettségin, „kellő gondolkodással mindegyiket meg lehetett oldani”. Hozzátette: „a legnehezebb feladat a 6-os, 7-es lehetett a diákok számára, a vércsoport és populációs genetika, de ezek is lehettek volna sokkal nehezebbek is, teljesíthetőek voltak”.

Győrössy Dorottya kiemelte, hogy aktuális témákat is beemeltek a feladatsorba: „jó dolog, hogy voltak benne aktuális témák, például az inváziós fajok és a kanyaró is nagyon aktuális probléma.”

A diákoknak ezeken kívül meg kellett oldaniuk sejtes szerveződéssel, vércsoportokkal és az öröklött esélyekről szóló feladatokat is. Az emberi szervezettel kapcsolatos téma az idei érettségi feladatsorában a karizom és a szív, de állattani és növénytani feladatokkal is találkoznak a diákok, például egy különleges dél-amerikai futómadárról is kaptak kérdéseket.

A középszintű írásbeli vizsgán 100 vizsgapontot szerezhettek a diákok. A feladatlap 9 feladatból állt - minden feladat több részfeladatot tartalmazott. Az érettségizőknek a vizsgát 120 perc alatt kellett megoldaniuk, de ezt az időt úgy osztották be feladatonként, ahogy akarták.

Forrás: http://eduline.hu/erettsegi_felveteli/2018/5/15/biologia_erettsegi_2018_diak_velemenyek_L0SCN9



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!