Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A nőknek naponta szükségük van ölelésre, hogy megőrizzék lelki és testi egészségüket!

Írta: Szabó-Kocsis János

Tudósok egy csoportjának sikerült megállapítani, hogy az egészségmegőrzés szempontjából a nőknek több ölelésre van szükségük, mint a férfiaknak.

Az Észak-Karolinai Egyetemen dolgozó szakértők arra jöttek rá, hogy egy jó kiadós, szoros, érzelmekkel teli ölelés a szervezetben oxitocin nevű boldogsághormon felszabadulását eredményezi, ami például a nőkben erőteljesebben formálódik meg. Ez a hormon egyébként a szülés és a szoptatás során is erősen jelen van a gyengébbik nemben.

Egy ölelés úgy a férfiakban, mint a nőkben megemeli az oxitocin szintjét, de a nők szívére valamivel jobb hatással van ez a boldogsághormon.

De az öleléssel nem csak oxitocin szabadul fel, hanem dopamin és szerotonin is, ez utóbbi a lelki egyensúly megteremtésében játszik szerepet és segít megelőzni a depressziót, valamint a szorongást.

Az ölelés során csökken a szívritmus, és enyhül a szorongás-érzés, valamint a stressz is. Az ölelés mindkét félnek jót tesz, annak is, aki adja, és annak is, aki kapja. Emellett megerősíti a társas kapcsolatokat is, így növeli a biztonságérzetet is. Ezért, hogy jobbá tedd az életedet és a világ helyzetét is, ölelkezz gyakrabban.

Forrás: http://filantropikum.com/a-noknek-naponta-szukseguk-van-olelesre-hogy-megorizzek-lelki-es-testi-egeszseguket/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!