Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Miért butaság a saját életünket másokéhoz hasonlítgatni?

Írta: Szabó-Kocsis János

A mai modern világ sokszor ijesztő, folyton változik, és óriási hatással van az emberekre, mert egyik hullám a másik után jön, és mindezek miatt gyakran kapjuk magunkat azon, hogy alig bírjuk a lépést tartani. Mindig arra törekszünk, hogy a legújabb trendeknek megfelelően öltözködjünk, viselkedjünk, és úgy éljünk, ahogy a többségi norma megköveteli.

Főleg az utóbbi pár évben vált igazán látványossá az az emberi szokás, mely szerint mindenki a másikat próbálja utánozni, másokhoz méri magát, és emiatt sokszor meg is feledkezik arról, hogy kicsoda is ő, és mit képvisel.

Kit érdekel, hogy a szomszédnak több pénze van, vagy hogy valaki jobb autóval jár? Az is butaság, hogy a saját külsőnket másokéhoz hasonlítgatjuk, és ennek az önbizalmunk issza meg a levét. Ezek a hasonlítgatások, versengések abszolút értelmetlen és rossz beidegződések, mert az egy másik ember, azok nem mi vagyunk! Mindenkinek saját és egyedi küldetése és élete van. Ilyen egyszerű!

Ne bizonytalanítson el bennünket az, ha úgy érezzük, hogy másoknak könnyebb, mert higgyük el, mindenkinek szembe kell néznie a saját kihívásaival. Az egésznek a kulcsa az, hogy jöjjünk rá, hogy mindenkinek más és más van megírva. A saját győzelmeinkért nekünk kell megküzdenünk, nekünk kell elérnünk őket!

Conor McGregor a világhírű ökölvívó, az UFC pehelysúlyú harcosa egyik nyilatkozatában ezt mondta: „Saját magammal küzdök. Mert mindig saját magaddal küzdesz. Nincs más ellenfél, csak te és saját magad. Ennyi. A ringben is magammal küzdök, és le fogom győzni önmagam. És ez nemcsak a küzdősportokban van így, hanem a való életben is.” – Ezek után ringbe szállt és magabiztosan legyőzte akkori ellenfelét.

Tehát másokhoz mérni önmagunkat igen nagy butaság. Azokat a különbségeket kellene felfedezzük, hogy hol tartottunk tegnap, 2 héttel ezelőtt, vagy egy évvel ezelőtt a mostani önmagunkhoz képest. Saját magunkkal kellene versengnünk, hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni magunkból, fejlődés útján.

Ne azt nézd, hogy a másik jobb valamiben nálad, mert igen, mindig lesz valaki, aki jobb nálad valamiben! Önmagad képességeihez mérd eredményeidet, és zárd ki a külvilágot!

Ha megérted, hogy egyedi sorsod van, akkor sokkal elfogadóbb, nyugodtabb és megértőbb leszel, mint valaha. És ebből előnyt kovácsolhatsz, megerősödhetsz. Viszont ha ezt nem érted meg, akkor sokáig egy illúziókkal teli világ foglya maradsz, aki sosem teljesedhet ki igazán. Ne mások kárára akarj fejlődni, ne mások álmait döntsd le, hanem a saját bizonytalanságodat, kétségeidet és félelmeidet.

Ha ilyen szemszögből közelíted meg a dolgokat, több potenciált találhatsz önmagadban, mert ne feledd: veled kezdődik és veled is fejeződik be, szóval, ha legközelebb egy kihívással kerülsz szembe emlékezz erre!

Forrás: http://filantropikum.com/miert-butasag-a-sajat-eletunket-masokehoz-hasonlitgatni/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!