Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Könnyű módszerek, amivel természetesen csökkenthető a magas vérnyomás

Írta: Szabó-Kocsis János

A vérnyomást lényegre törően úgy lehetne meghatározni, hogy a vér, a pumpáló erő miatt, nekinyomódik a vérér falának, mialatt a szervezetben kering. A vérnyomásváltozás természetes dolog, hiszen reggel frissen felkelve nincs akkora vérnyomásunk, mint mondjuk akkor, amikor a munkahelyen az egyik kollégánk felidegesít.

A magas vérnyomás olyannyira elterjedt, hogy 3 felnőttből 1 minden bizonnyal küzd vele. Sokszor lehet hallani, hogy a magas vérnyomás milyen rizikóval járhat, ami igaz is, hiszen sok szívbetegségnek ez a forrása, akár stroke-ot is okozhat.

Ma már számtalan gyógyszer létezik a vérnyomás stabilizálására, melyet szakorvos ír fel a pácienseknek. Néhány embernél viszont ezek a gyógyszerek olyan mellékhatásokat válthatnak ki, mint a végtagzsibbadás, hasmenés, szédülés, száraz szemek, kiszáradt száj, fejfájás, gyengeség.

Ezzel egyidejűleg léteznek természetes alternatívák is a vérnyomás kezelésére, viszont fontos kihangsúlyozni, hogy orvosi felügyelet és vélemény nélkül nem szabad hirtelen abbahagyni a gyógyszerek szedését, mindenképpen egyeztessünk a szakemberrel.

1. Fogyás

A túlsúly az egész szervezetet megterheli, és ebbe a vérnyomás is beletartozik. Ha tudjuk, hogy van pár kiló felesleg rajtunk, és nem szeretnénk magas vérnyomással küszködni a közeljövőben, akkor étrendváltoztatással és testmozgással könnyen leadhatunk pár kilót.

2. Alkohol és egyéb függőséget okozó szerek mellőzése vagy csökkentése

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás egyaránt megterheli a veséket és a májat is. Ezen két szerv sérülése felborítja a szervezet folyadék szintjét, tehát a vér sűrűsége is változóvá válik. A kávé, vagy energiaitalok szintén magas vérnyomást okoznak, hiszen stimuláló hatásuk van.

3. Meditáció

Sok tanulmány és kutatás készült azzal kapcsolatban, hogy akár napi 20 perc elcsendesedés vagy meditáció milyen jó hatással lehet a szívműködésre. A meditáció ideje alatt a szív pihenhet, és olyan enzimek szabadulnak fel, melyek csökkentik a magas vérnyomást.

4. Testmozgás

A Mayo Clinic szerint napi 30 perc testmozgás kordában tarthatja a magas vérnyomást. Viszont nem elég csak egy-két nap mozogni, jótékony hatást és eredményt csak következetességgel és rendszerességgel érhetünk el. A legkönnyebb módja annak, hogy rávegyük magunkat a mozgásra, ha olyan gyakorlatokat vagy sportot űzünk, amelyet élvezünk.

5. Megfelelő rostbevitel

A napi ajánlott rostbevitel 25-30 gr körül határozható meg. Kiváló rostforrás rejlik a barna rizsben, a teljes kiörlésű gabonákban, zabpehelyben, bogyós gyümölcsökben, diófélékben.

Forrás: http://filantropikum.com/5-konnyu-modszert-amivel-termeszetesen-csokkentheted-a-magas-vernyomast/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!