Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Egy édesanya kétségbeesett üzenete: „Majdnem tönkretettem a gyerekem életét…”

Írta: Szabó-Kocsis János

Egy édesanya próbálja így felhívni a szülők figyelmét, hogy a technológia túlzott térnyerésével milyen károk keletkezhetnek a gyerekek fejlődésében.

„Van egy kisfiam, aki 1 éves és 2 napos. Az egész történet akkor kezdődött, mikor 5-6 hónapos volt. M. egy síros kisbaba volt, így odaadtam neki a táblagépet, pontosabban gyerekdalokat tettem be neki, és láss csodát, abbahagyta a sírást. Ezért mikor pisilnem kellett, bekapcsoltam a gépet, amikor porszívóztam, a gyerek a képernyőt bámulta, és amikor ebédeltem, akkor akár 30 percig is elvolt a géppel. Így jutottunk el odáig, hogy M. napi 3 órát bámulta a táblagépet, és mikor nem azt nézte, ment a tévé, így a gyerekem, ha jobban belegondolok napi 5-7 órát tévézett.

És ennek milyen következményei lettek?

Olyanok, hogy ha a gyerekemhez hozzászóltam, nem reagált rám, még akkor sem, ha kiabálni kezdtem, nem nézett a szemembe, még szopni is elfelejtett, de amikor a kedvenc reklámját adta a tévé, azonnal a képernyőre tapasztotta a tekintetét. És ilyenkor a legtöbb szülő mit mond? Nézd, milyen cuki, hogy áll ott, és nézi a tévét. M. már ritkán játszik velünk, ha mégis ráveszi magát, hamar elunja a dolgot, és sírva kéri a táblagépet. Semmi sem úgy történik már az ő életében, mint ami normálisnak mondható lenne.

Azt vettem észre, miután utána olvastam a dolgoknak, hogy M. eléggé nagy késésben van, ahhoz képest, hogy mit kellene, hogy csináljon egy 10 hónapos baba. Rájöttem arra, hogy a gyerekem már-már az autizmus határát súrolja, így azonnal döntést hoztam, és többé nem volt tévézés, táblagépezés. Nem volt könnyű leszoknia erről a káros szenvedélyéről, de 5 nap elteltével M. már sokat nevet, lehet vele bújócskázni, és rám figyel, ha valamit akarok mondani neki, igaz, ezen még van mit gyakorolnunk.

Remélem, hogy az én tapasztalataim révén más szülők még időben leállítják a tévézést, táblagépezést, mert ha nem teszik, a gyerekeikből könnyen zombit nevelhetnek.”

Forrás: http://filantropikum.com/egy-edesanya-ketsegbeesett-uzenete-majdnem-tonkretettem-a-gyerekem-eletet-mert-megengedettem-hogy-hasznalja-a-tablagepet/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!