Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Érkezik egy új gomb a Facebookra - leszavazhatjuk a zavaró kommenteket

Írta: Szabó-Kocsis János

Új gombbal bővül a Facebook-oldalak komment szekciója. A hamarosan érkező lehetőség által leszavazhatjuk a félrevezető, nem odaillő vagy sértő kommenteket. Amennyiben megfelelő mennyiségű Downvote, azaz leszavazás érkezik egy adott kommentre, a Facebook ezt automatikusan jelzi az oldal üzemeltetőinek, akik ezt követően könnyebben moderálhatják azt.

A módosítás nem véletlen: mind az oldalak adminisztrátorai, mind a felhasználók régóta szeretnék már, hogy könnyebbé váljon a nem odaillő tartalmak eltávolítása. Eddig mindössze a kommentek törlésére volt módja az oldalakat kezelő személyeknek. Rosszabb esetben a renitens kommentelők nem nyugszanak, míg ki nem tiltják őket, a nagyobb oldalak esetén azonban elég fáradtságos munka egyenként kezelni az ilyen eseteket.

Ugyan a Facebook továbbra is tagadja, hogy ez a dislike-kal egyenértékű funkció lenne, ám használata nagyban hasonlít rá. A kommentek alatt található „tetszik” és „válasz” opciók mellé kerül majd be a „leszavazás” (downvote) gomb. Fontos, hogy a személy profilok, képek és videók esetében ez nem lesz elérhető, csak és kizárólag a publikus oldalakat érinti a változás.

Az, hogy mikor válik mindenki számára használhatóvá ez a lehetőség, egyelőre nem ismert. Jelenleg csak egy maroknyi Android-felhasználónál mutatkozott meg az új funkció, valószínűleg ezzel vette kezdetét a bétateszt.

Forrás: http://hu.ign.com/facebook/34203/news/erkezik-egy-uj-gomb-a-facebookra



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!