Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Társkereső oldalon keres magának partnert egy béka

Írta: Szerkesztette: Szabó-Kocsis János

Bálint-nap közeledtével környezetvédők partnert keresnek egy bolíviai békának, Rómeónak, amely mára vízibékafaja egyetlen egyede.

A remény hal meg utoljára

A Sehuencas-vízibéka (Telmatobius yuracare) faj kihalását fogja jelenteni, ha nem találnak egy Júliát a Cochabamba város Természettudományi Múzeumának akváriumában élő 10 éves Rómeónak.

„Nem akarjuk, hogy elveszítse a reményt” - mondta Arturo Munoz, a Global Wildlife Conservation vadvédelmi szervezet tudósa, aki összefogott a Match nevű társkereső honlappal, hogy adományt gyűjtsön Rómeó párjának felkutatására.

A pénzalapot arra fogják felhasználni, hogy átkutassák a bolíviai patakokat, folyókat, él-e ott nőstény Sehuencas-vízibéka, akárcsak ebihalként.

Helló, Rómeó vagyok Bolíviából!

„Reménykedünk abban, hogy vadon találunk néhányat, és elkezdhetünk egy fajmentő szaporítási programot” - tette hozzá Munoz.

A Sehuencas-vízibékák mintegy 15 évig élnek

Ha addig nem találnak párt Rómeó számára, könnyen a Galápagos-szigeteken 2012-ben elpusztult Magányos George nevű óriásteknős sorsára juthat, hiszen vele kihalt az egész alfaj. Bálint-napig 15 ezer dollárt akarnak gyűjteni a szakemberek, ezért létrehoztak egy profilt, videót mellékelve hozzá Rómeónak a társkereső honlapon.

„Helló, Rómeó vagyok, egy Sehuencas-vízibéka Bolíviából” - mondja spanyol akcentusú, angol nyelvű bemutatkozásában a békahang.

Magának való egyszerű fiú vagyok, aki szeret enni

„Nagyon egyszerű fiú vagyok. Magának való, szeretem az estéket otthon tölteni. Szeretek enni. Azért vagyok itt, hogy megtaláljam szerelmemet, ahogy ti is” - mondja a békahang. Rómeóra 10 éve bukkantak a szakemberek.

Tudták, hogy a faj a kihalás szélén áll, de nem gondolták, hogy képtelenek lesznek párt találni számára

„Egy évvel befogása után kezdte hívogatni párját, ám az utóbbi időben kuruttyolása egyre erőtlenebb” - mondta Munoz, aki hozzátette, hogy Rómeónak különösen muzikális a nászéneke.

Forrás: http://www.origo.hu/tudomany/20180211-tarskereso-oldal-segitsegevel-keresnek-partnert-romeonak-a-boliviai-bekanak.htmlBárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!