Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Erősebb és gyorsabb wifi jel!

Írta: Szabó-Kocsis János

Ma már a legtöbb lakásban van vezeték nélküli internetes hálózat. Azonban nagyon bosszantó tud lenni, ha gyenge az internetünk. Ez sokszor a munkánk hatékonyságát is csökkenti.

Mutatunk öt módszert, melyekkel egyszerűen, és hatékonyan felerősíthetjük a vezeték nélküli kapcsolat erősségét.

1. Helyezzük a szoba közepébe

A router antennáinak köszönhetően körkörösen sugározza a jelet, ezért törekedjünk arra, hogy középre tegyük. Ebben az esetben egyforma erősséggel fogja szórni a jelet a helyiség bármelyik sarkába.

2. Tegyük minél magasabbra

Vigyázzunk arra, hogy a készülék ne legyen letakarva, és lehetőleg minél magasabbra helyezzük. Semmiképp ne tartsuk az asztal alatt, vagy egy polcon. És a padlót is kerüljük, mivel ebben az esetben a legtöbb jel az alsó szomszédhoz fog menni. A legideálisabb hely számára a fal lenne, közel a padlóhoz.

3. Ne legyen a közelében más elektromos készülék

A router közelében lévő elektromos készülékek, mint pl. a tévé, vagy számítógép rontják a jel erősségét. Leginkább azok, amelyek szintén vezeték nélkül működnek. Ilyen például a vezeték nélküli telefon, a távirányító, vagy akár a babatelefon.

4. Állítsunk az antennákon!

Ha a routernek két antennája van, állítsuk az egyiket vízszintesen, a másikat pedig függőlegesen. Ebben a pozícióban sokkal jobban továbbítja a jeleket.

5. Wifi-térkép

Léteznek olyan speciális alkalmazások, melyek megmutatják a lakóterületünk wifi-hálózatának erősségét. Töltsük le, és alkalmazzuk. Ez majd pontosan megmutatja, hogy hová helyezzük a routert, melyik számára a legideálisabb hely.

Forrás: http://twice.hu/hitech/5-trukk-azert-hogy-erosebb-es-gyorsabb-legyen-wifi-jelunk



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!