Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Túl hamar lemerül a telefonod? Ez lehet az oka!

Írta: Szabó-Kocsis János

Alig használod a telefont, mégis lassan naponta kétszer kell feltöltened? Egyre többen panaszkodnak, hogy alig bírja a telefonjuk, hamar lemerül, pedig nem egy régi darab. Számos oka lehet ennek, az alábbiakban mutatunk egy párat.

Manapság az okostelefonokat már nem csak telefonálásra használjuk, segítségükkel tájékozódunk a világhálón is, így szinte egész nap online kapcsolatban állunk távoli ismerőseinkkel. Filmet nézünk, zenét hallgatunk, játszunk is rajtuk, és mégis csodálkozunk, hogy milyen hamar lemerülnek.

1. Hagyjuk, hogy 100%-ig feltöltsön az akkumulátor?

A legtöbben azon a véleményen vannak, hogy fel kell mindig teljesen tölteni. A szakemberek szerint azonban az a legjobb, ha mindig 30-80% között van a telefon, és csak egy-egy rövidebb időre tesszük fel a töltőre.

2. Hagyjuk, hogy teljesen lemerüljön

Legalább havonta egyszer hagyjuk, hogy teljesen lemerüljön, vagyis kikapcsoljon az akkumulátor.

3. Ne hagyjuk, hogy túlságosan felforrósodjon az akkumulátor

Az okostelefonok akkumulátora nem szereti, ha túlságosan nagy a hőség. Az optimális hőmérséklet 1-35 fok között van, ha ezen felüli, a mobiltetefon hamar felforrósodik. Ha töltés közben melegszik fel nagyon a telefon, akkor le kell cserélni a töltőt.

4. Túl sokat használjuk a vezeték nélküli töltőt

A készüléket ne töltsük állandóan, hiszen ez nem tesz jót neki. A vezeték nélküli töltőt ne használjuk tartóként.

5. Amikor töltjük a telefont, vegyük ki a tokból

Ha rajta van a tok töltéskor is, sokkal hamarabb forrósodik fel az akkumulátor.

6. Ha nem a saját töltőt használjuk

Minden telefonmárkának megvan a saját töltője. Még, ha úgy is tűnik, hogy jó a miénkbe egy másik telefon töltője, akkor se használjuk azt rendszeresen, hiszen hosszútávon nem tesz jót az akkumulátornak.

Forrás: http://twice.hu/hitech/tul-hamar-lemerul-telefonod-ez-lehet-az-oka



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!