Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Páratlan Nap- és Holdfogyatkozásokban lesz részünk idén!

Írta: Szabó-Kocsis János

Égi jelenségek szempontjából nem fogunk szűkölködni 2018-ban, hiszen páratlan Nap- és Holdfogyatkozásokban lesz részünk, ezért egy nagyon izgalmas évnek nézünk elébe.

Január 31.

Az év első Holdfogyatkozására nem kell sokat várni, hiszen január 31-én teljes Holdfogyatkozásra kerül sor, amit legjobban Észak-Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Észak-Amerikában, a Csendes-óceáni szigetvilág nagy részén és Ausztráliában lehet majd figyelemmel követni. Az égi jelenség 1 óra 17 percig fog tartani.

Február 15.

Részleges Napfogyatkozás lesz, amelyet leginkább az Antarktiszon és Dél-Amerika déli részén lehet majd figyelemmel kísérni.

Július 13.

Szintén részleges Napfogyatkozás lesz, amelyet Ausztrália déli részén, a Csendes-óceán, valamint az Indiai-óceán részein lehet nyomon követni.

Július 27-28.

Egész Európából csodálni lehet majd a teljes Holdfogyatkozást, de akik Ázsiában, Ausztráliában, vagy Dél-Amerikában élnek sem maradnak le a páratlan égi jelenségről.

Augusztus 11.

A részleges Napfogyatkozást Európa északi részein, Ázsia észak-nyugati tájain és Észak-Amerika északi településein lakók láthatják, persze csak szép idő esetén.

Forrás: http://filantropikum.com/2018-ban-5-nagyon-fontos-csillagaszati-jelenseg-fog-bekovetkezni/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!