Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Néhány egyszerű tipp, hogy boldogabb legyen az újév számunkra!

Írta: Szabó-Kocsis János

Az emberek nagy többsége minden év végén tesz fogadalmat, amit az újesztendőben igyekszik is betartani, ami természetesen vagy sikerül, vagy nem. Most következzen tíz egyszerű és mégis hatásos apró fogadalom, amit nem lesz nehéz betartani, viszont sokkal jobban fogjuk érezni magunkat 2018-ban.

1. Ne kövess olyan embereket a közösségi oldalakon, akiktől rossz kedved lesz

Egyszerű módszer, amely valóban működik. Ha végiggörgeted az oldaladat, és bizonyos emberek megosztásai, posztjai felzaklatnak, akkor töröld őket, vagy ne kövesd őket. Ebben az évben koncentrálj a boldogságra, és kerüld a negatív emberek társaságát, nem csak a való életben, hanem az online felületen is.

2. Teremts rendet a zűrzavarban

Ha körülötted káosz, rendetlenség uralkodik, akkor annak negatív hatása is érződni fog rajtad, ezért nem árt, ha vigyázol a rendre, és a tisztaságra. Év végén/elején érdemes megszabadulni azoktól a tárgyaktól is, amelyek fölöslegesek.

3. Olvass többet

Vásárolj minden hónapban egy könyvet, amely tetszik neked, és amely felvidít, elgondolkodtat, vagy csak egyszerűen nagy hatást gyakorol rád. Amikor csak egy kis szabadidőd adódik, nyisd ki a könyvedet, és olvass, amely hasznosabb elfoglaltság, mint a közösségi oldalak bámulása a telefonodon.

4. Meditálj minden reggel

A tudomány is megerősítette, hogy a meditáció rendszeres alkalmazásával enyhíthető a depresszió, a szorongás, valamint az aggódás káros hatása. Minden reggel 20 percig csendesedj el, figyelj csak a légzésedre, és ezzel annyi energiára teszel szert, hogy egy fárasztó munkanapot is simán kibírsz majd.

5. Igyál több vizet

A víz egyenlő az élettel, már csak azért is, mert a szervezeted 70 százaléka vízből áll, így törekedj arra, hogy naponta megigyál 2-2,5 liter vizet.

6. Vezess naplót

A gondolataidat akkor tudod a legjobban rendszerezni, tisztázni, ha leírod őket. Légy őszinte magaddal, miközben a sorokat vésed, mert ettől megkönnyebbülsz, felszabadulsz.

7. Mozogj többet

A sport, hozzájárul ahhoz, hogy testileg és lelkileg is kiegyensúlyozottabb légy, sőt még jobban is fogsz kinézni, amitől több önbizalmad lesz. Ezért kezdj el mozogni, még ma.

8. Szakíts időt magadra

Ahhoz, hogy rátalálj a harmóniára, az egyensúlyra, hetente legalább egyszer valami olyasmit csinálj, ami örömet okoz, amitől jó lesz a kedved. Élj ilyenkor a hobbidnak, olvass, hallgass zenét, kirándulj.

9. Haladj kis lépésekben

Ha van egy célod, akkor érdemes minden nap egy kis lépést tenni azért, hogy az megvalósuljon, így nagyobb esélyed lesz a sikerre.

10. Ne feledkezz meg a szórakozásról

A felnőttek többsége idővel elveszti a humorérzékét, megfeledkezik arról, hogy néha nem árt lazítani, szórakozni, játszani, nevetni. Ezért menj a barátaiddal moziba, vagy túrázni, a lényeg, hogy jól érezd magad.

Forrás: http://filantropikum.com/10-egyszeru-tipp-hogy-boldogabb-legyen-az-uj-ev-szamodra/

 



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!