Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Öt egészséges élelmiszer, amely meggátolja a daganatos betegségek továbbterjedését!

Írta: Szabó-Kocsis János

Az egyik legrosszabb hír, ha valakivel közlik, hogy rákos. Nem hiába tartja a mondás, hogy az egészség a legdrágább kincs, amire nagyon vigyázni kell, ha csak nem akar valaki sok szenvedés után távozni az élők sorából.

Az orvostudomány szerencsére számos olyan gyógyszert fejlesztett ki, amelyek segítenek a rák leküzdésében, de szintén az orvosok jóvoltából következzen most öt élelmiszer, amelyek szerintük meggátolják a rosszindulatú sejtek szaporodását, terjedését, ezáltal növelve az életben maradás és a felépülés esélyeit.

Lássuk, miről van szó!

1. Eper

Az eper tele van antioxidánssal, és úgynevezett ellagsav is van benne. E két fontos hatóanyag képes mérsékelni a rákos sejtek szaporodását. Az optimális hatás érdekében napi egy bögre eper elfogyasztása ajánlott. Nigel Denby dietetikus szerint az eper védi a szívet, csökkenti a gyulladásokat is, ezért érdemes ezen egészséges gyümölcsöt rendszeresen enni.

2. Főtt paradicsom

A nyers paradicsom is remek hatással van az egészségre, köszönhetően a likopénnek, de ha megfőzzük, akkor a rákellenes hatása még erősebbé válik. Elég heti fél bögre főtt paradicsom, és máris sokat teszel a saját egészségedért. A férfiaknak különösen ajánlott, mivel véd a prosztatarákkal szemben is.

3. Bok choy, azaz bordás kell, vagy kínai káposzta

Ebben a zöldségben megtalálható a brassinin nevű anyag, ami képes elbánni a rákos sejtekkel, főként a mellrákkal szemben nyújt védelmet. Hetente háromszor, egy bögrényi káposztát érdemes megenni.

4. Lepényhal

Ez a finom hal tele van jótékony Omega 3 zsírsavval, ami csodásan enyhíti, csökkenti a gyulladásokat, és védi a szívet, valamint a keringést. De emellett bármilyen más hal is jó, mint például a lazac, a pisztráng, a makréla, vagy a szardínia. A lepényhal fogyasztásával megelőzheted a belekben kialakuló daganatos betegségeket, és a máj egészségére is jó hatással van. Hetente egy lepényhal vacsoránál nincs is jobb egészségmegőrző, rákvédő eleség.

5. Articsóka

Az articsóka nagyon gazdag antioxidánsokban, és ennek köszönhetően védi a szervezetet a rákos sejtektől is. Leginkább a prosztata-, a mellrák, valamint a leukémia ellen véd. De megakadályozza a degeneratív betegségek kialakulását, és késlelteti az öregedési folyamatokat is. Napi ¼ bögre articsóka elfogyasztása a szívre is remek hatással van.

Forrás: http://filantropikum.com/5-egeszseges-elelmiszer-amely-meggatolja-a-daganatos-betegsegek-tovabbterjedeset/



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!